Με τον αυθορμητισμό της πένας του Αντώνη Χατζηνικόλα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Με τον αυθορμητισμό της πένας του Αντώνη Χατζηνικόλα

• 21-03-2016 ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ!
Ευχές για ανοίγματα ψυχής, στιγμές ευωδίας, αναμνήσεις από το τώρα, ανεπανάληπτης γραφής, στον χρόνο διηγήσιμης!…

• ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΕ
Ο ΧΑΖΟΣ;

(Ανεπανάληπτος και ανανεωμένος, συνετός και διαβασμένος)
Το πρωί στο γνωστό καφενείο ήπιαμε καφέ νηστίσιμο, είπαμε τα γεγονότα με το όνομα τους…
Στο διπλανό τραπέζι κάπως ευτραφείς και πέρα, χαρούμενοι και αισιόδοξοι, συζητούσαν για προβλήματα υπαίθρου και εφοριακών θεμάτων.
Ακούγεται αίφνης ότι οι Τράπεζες δίνουν και διαφημίζουν ελπίδας δάνεια και την αποπληρωμή τους την κάνεις απο την στιγμή είσπραξης του Ευρωπαϊκού Επιδόματος.
Ο Χαζός συνέχιζε στην συζήτηση μας, αλλα τα ακούσματα τον κούρδισαν…
«Για ακούστε με λιγάκι όλοι σας, που ηρεμήσατε με τις ανακοινώσεις και τις διαφημίσεις… Το μόνο που ακούω γύρω μου είναι για νέα δάνεια και νέα επιδόματα απο τους Εταίρους μας, εσείς να αποκαλείστε ΑΓΡΟΤΕΣ.
Την λέξη Γεωργία δεν την ακούω, Γή δεν αναφέρει κανεις.
Οι Γή χρειάζεται γεωργούς, δεν χρειάζεται «αγρότες».
Βλέπω γύρω μου άτομα πάνω απο ενενήντα κιλά με τα τσιπουράκια τους και τον μεζέ, απλά να περιμένουν επιδόματα «πολιτισμού».
Αυτά δεν θέλουν καλό της γης, ουτε το καλό της Γεώργιος.
Ένας που αγαπά την Γή του ειναι το πολυ εβδομήντα κιλά, γυμνασμένος, σηκώνεται πρωί-πρωί, εργάζεται την Γή, αυτή του προσφέρει το προς το ζείν, την δημιουργία ανάπτυξης στην πατρίδα μας.
Γεωργός ειναι η μαγική λέξη που χρειάζεται η κοινωνία μας.
Τα επιδόματα και τα τσίπουρα κάνουν το χώμα μας άγονο, χέρσο, τον σπόρο μας αδύνατο, την εργασία στείρα, την γέννηση μηδενική.
Οι Εταίροι μας θέλουν την δική τους Γή με Γεωργούς και την δική μας με αγρότες, τους δικούς τους με καρπούς, τους δικούς μας χρεωμένους στα δανεικά τους και με επιδόματα που μοιάζουν με χαρτζιλίκια και πολλά χαρτιά.»
Πρέπει να καταλάβετε, ένας ειναι ο δρόμος, Γεωργός, όχι αγρότης, εργασία, όχι επιδόματα, σπορές, όχι ξεριζώματα, υγεία όχι τεμπελιά, ανάπτυξη, όχι δικαιολογίες προσωρινής ευμάρειας και χρέη!…
Αυτό σου προσφέρουν: χρέη = σκλαβιά με σιρόπι Ειρήνης.

• ΞΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΞΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ
Μου λένε για τις ξένες λέξεις που χρησιμοποιούμε, ξένα φαγητά… Ναι! Συμφωνώ, εν μέρει…
Γιατί όλες οι λέξεις αυτές προέρχονται από ελληνικότατες λέξεις. Ελληνικές ρίζες! Τα φαγητά προέρχονται από ελληνικότατες συνταγές.
Άλλα με τρομάζουν… Να ξεχνάμε ήθη και έθιμα, να μην τα προωθούμε στους νεότερους, τα παιδιά μας.

• ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ (ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ)
Έχουμε ξεχάσει τους σπουδαίους Έλληνες συγγραφείς, που αγάπησαν την οικογένεια, την πατρίδα, τη ζωή, τόσο πολύ και την μοιράστηκαν μαζί μας για το μέλλον των παιδιών μας.
Εμείς δεν μπορέσαμε, μέχρι σήμερα, να μεταβιβάσουμε όπως πρέπει τη γνώση και τη μόρφωση.
Υπάρχει χρόνος, δεν άλλαξε ο πόνος!

• ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΖΩΗ
Σε πλαστικά μπουκάλια το νερό, σε προστατεύει απο ξαφνικό θάνατο, μιας δολοπλοκίας, ενός πολέμου, απο την άλλη ο εξουσιαστής σε ελέγχει απ’την αρχή, το δώρο του;.. Εσύ φοβάσαι, αυτός ηρεμεί!
Τα εμβόλια κάθε χρόνο ισορροπία, στου εξουσιαστή την ανισορροπία, τον πόλεμο δεν τον βλέπει κανεις, ολες τις αφαιρέσεις δημοκρατικά, πολίτης χωρίς ιδέα, κεφάλαια αμοιβαία, ενα κινητό μια ιστορία, απο κεντρική τράπεζα η πληροφορία, τέλος το δικαίωμα στην φιλοσοφία.
 Το χρήμα, είπαν, θα γίνει πλαστικό, ποιος έδωσε, η δινει σημασία, ενα πιάτο αρκεί και ενα βρακί, η μεσαία τάξη δηλωμένη νεκρή, αρκει, η «τεμπελιά« του ενός, στο πλήθος, μπροστά στο γυαλί, σε κάθε οθόνη, μέσα σε κάθε σώμα και ψυχή, στην κοινωνια δια παντός δικαιολογημένη!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή