Πρόσκοποι Γαλατσίου: Φυτεύσεις, καθαρισμοί και βράβευση από τον Υπουργό Παιδείας

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Πρόσκοποι Γαλατσίου: Φυτεύσεις, καθαρισμοί και βράβευση από τον Υπουργό  Παιδείας

Αεικίνητοι παραμένουν οι Πρόσκοποι Γαλατσίου καθώς, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού τους, μέχρι τον Μάρτιο πραγματοποίησαν σειρά δράσεων με επίκεντρο πάντα την κοινωνική προσφορά και την ενεργή παρουσία τους στα δρώμενα της πόλης μας κι όχι μόνο.

Η χρονιά φυσικά ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της πίτας τους, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, του Αρχιμανδρίτη π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή, δημοτικών συμβούλων και πλήθους γονέων και φίλων των Προσκόπων Γαλατσίου. Στην διάρκεια της εκδήλωσης οι Πρόσκοποι πρόβαλαν βίντεο τις δράσεις που πραγματοποίησαν κατά το προηγούμενο έτος και απένειμαν αναμνηστικά δώρα προς τον Δήμαρχο και τον Αρχιμανδρίτη για το πολύπλευρο έργο τους.
Κι αφού υποδέχτηκαν με τον τρόπο που όφειλαν το νέο έτος, ξεκίνησαν οι εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των Λυκόπουλων, Προσκόπων και Ανιχνευτών του Γαλατσίου. Συγκεκριμένα, η Αγέλη Λυκοπούλων (παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών) πραγματοποιούν τις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις τους στην εστία των Συστήματος Προσκόπων (εντός του Δημαρχιακού καταστήματος) ενώ τη Κυριακή 17 Μαρτίου έφτιαξαν μόνα τους τον δικό τους χαρταετό στο προσκοπικό εργαστήρι χαρταετού το οποίο ήταν ανοιχτό προς όλα τα παιδιά του Δήμου μας.

Η Ομάδα Προσκόπων (παιδιά ηλικίας 11 – 15 ετών) στις 10 Μαρτίου συμμετείχαν με ενεργό ρόλο στη φύτευση δένδρων που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Βεΐκου, στη μνήμη του γυμναστή Γιάννη Παπαγεωργίου με πρωτοβουλία της ομάδας «Γείτονες Γαλατσίου». Στη δράση έλαβαν μέρος και άλλες εθελοντικές ομάδες. Επίσης, η Ομάδα πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στη Πάρνηθα και επισκέφθηκε το Μουσείο Αυτοκινήτου.
Με τη σειρά της η Κοινότητα Ανιχνευτών (παιδιά ηλικίας 15 – 18 ετών) υλοποίησε δράση καθαρισμού πλησίον του Άλσος Βεΐκου, απομακρύνοντας μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων. Επιπλέον, οι Ανιχνευτές διενήργησαν έρευνα με θέμα «Η ψυχοσύνθεση των Πανελληνίων», η οποία θα παρουσιαστεί στη 39η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (ΠΑ.ΠΕ) που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Και ο Μάρτιος έκλεισε για τους Προσκόπους του Δήμου μας, με τη συμμετοχή του Γαλατσιώτικου Συστήματος στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Πριν κλείσουμε όμως αυτή τη σύντομη αναφορά στις δράσεις των Προσκόπων Γαλατσίου, αξίζει να αναφέρουμε και την Τελετή Ονομασίας Προσκόπων Έθνους, κατά την οποία ένα από τα μέλη των Προσκόπων Γαλατσίου κατάφερε να ονομαστεί Πρόσκοπος Έθνους, έλαβε δηλαδή τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση που μπορεί να αποσπάσει ένα ανήλικο μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Η ονομασία πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Παιδείας. Πρόκειται για τον νεαρό Αχιλλέα, λαμπρό παράδειγμα για τους νέους του δήμου μας, όπως τον χαρακτηρίζουν οι φίλοι του και όσοι τον γνωρίζουν.

Τέλος, να πούμε ότι και ο Απρίλιος θα μπει φορτσάτος καθώς έχουν ήδη προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:
• Διήμερο της Αγέλης Λυκοπούλων στο Προσκοπικό Κατασκηνωτικό Κέντρο που βρίσκεται στο Όρος Πατέρα. Όπως και μία ακόμη δράση Καθαρισμού στα όρια του Δήμου Γαλατσίου.
• Τριήμερη Εκδρομή της Ομάδας Προσκόπων στο Σούνιο στην οποία θα συμμετέχουν Πρόσκοποι από όλη την Ανατολική Αττική.
• Τετραήμερη Εκδρομή της Κοινότητας Ανιχνευτών στο Ρέθυμνο Κρήτης (ΠΑ.ΠΕ) στην οποία θα παρουσιάσουν την έρευνα τους και μία ταινία μικρού μήκους που επιμελήθηκαν οι ίδιο, παρουσία χιλιάδων Ανιχνευτών από κάθε άκρη της χώρας.

Οι Πρόσκοποι αποτελούν μία εθελοντική κίνηση νέων με πάνω από 25.000 μέλη στη χώρα. Σκοπός των Προσκόπων είναι η εκπαίδευση των νέων μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα βιωματικής εκπαίδευσης, καλλιεργώντας στις επόμενες γενιές το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς. Οι Πρόσκοποι Γαλατσίου δραστηριοποιούνται ενεργά στο Δήμο από το 1972. Μπορείτε να τους γνωρίσετε από κοντά και να ενημερωθείτε για τις δράσεις τους, κάθε Σάββατο από τις 11:00 έως τις 17:00. Η Εστία τους βρίσκεται Ιπποκράτους & Αρχιμήδους 2 (εντός δημαρχιακού μεγάρου) και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210-2910504 (e-mail: 1galatsiou@sep.org.gr).

Πήγαινε στην κορυφή