Ένα βιβλίο για τη γεωγραφία της Ελλάδας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ένα βιβλίο για τη γεωγραφία της Ελλάδας

Την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 18:30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΠΟΛΙΣ, στο Νέο Ηράκλειο (Μαρίνου Αντύπα 62-66) θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Καρδαρά Μοσχοφίδη με τίτλο «Μικρές ιστορίες για τη Μεγάλη Ελλάδα».

Είναι ένα βιβλίο για τη γεωγραφία της Ελλάδας, για παιδιά της Ε’ Δημοτικού, που ήρθε στον χώρο των βοηθητικών βιβλίων για να προσφέρει γνωστική ευκολία σε ένα μάθημα σημαντικό, αλλά με πολλά ονόματα. Το βιβλίο κυριολεκτικά «παίζει» με τη γεωγραφία. Έτσι αν δυσκολεύεσαι στη Γεωγραφία, «Άσε έναν κάστορα, τον Μέγα Αλέξανδρο και μια κομμώτρια να σε βοηθήσουν».
«Η μεγαλύτερη αγωνία μου ήταν να κερδίσω ένα στοίχημα, να κεντρίσω το ενδιαφέρον των παιδιών του δημοτικού, ώστε να αγαπήσουν το μάθημα της γεωγραφίας. Ένα μάθημα που θεωρείται “δευτερεύον”, προσφέρει όμως ουσιαστικές πρακτικές γνώσεις για να γνωρίσουν τον κόσμο που ζούνε» λέει η συγγραφέας Σοφία Καρδαρά Μοσχοφίδη.
Ξεχωρίζει από παρόμοια βιβλία γιατί η ύλη του δίνεται με έναν τρόπο ιδιαίτερα ελκυστικό, που κάνει τη μάθηση να μοιάζει και να γίνεται παιχνίδι για παιδιά αλλά και για γονείς. Ο μοναδικός σχεδιασμός του και η δομή του είναι τέτοια που βοηθούν τους μαθητές να αναπτύξουν την ευφυΐα και τις δεξιότητές τους, καθώς και την αυτοπεποίθησή τους ενώ η εικονογράφησή του με τα χαρούμενα χρώματα των εικόνων, προσκαλεί τα παιδιά να το προσεγγίσουν με ενδιαφέρον.
Το βιβλίο αυτό έχει ήδη βρει θετική ανταπόκριση και αποδοχή από τα σχολεία Ελληνοαγγλική Αγωγή και Neue Schule Athens.
Στην παρουσίαση θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:
• Νίκος Σταυρόπουλος, Διδάκτωρ Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιστημονικός υπεύθυνος Πολυχώρου ΠΟΛΙΣ,
• Σοφία Δρόσου, ψυχολόγος με ειδίκευση στη συμβουλευτική ψυχολογία και Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠ-Υ Ελλάδος (ADHD HELLAS),
• Κωνσταντίνος Κρομμύδας, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναπληρωτ. Διευθυντής Ελληνοαγγλικής Αγωγής
• Μάνος Τραγάκης, ειδικευόμενος θεραπευτικού παιχνιδιού,
• Ανδρέας Ανδρέου, δικηγόρος και Αντιδήμαρχος Τύπου Δ. Γαλατσίου
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Τζίνα Πανδρούλα.

Ραντεβού, λοιπόν, το απόγευμα της Κυριακής 31/3, στον Πολυχώρο ΠΟΛΙΣ.

Πήγαινε στην κορυφή