Παρατημένα Ι.Χ. – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Παρατημένα Ι.Χ. – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Τις τελευταίες μέρες έχουμε δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα από πολίτες του Γαλατσίου, οι οποίοι μας καταγγέλουν ότι στη γειτονιά τους υπάρχουν πολλά παρατημένα αυτοκίνητα.

Όπως απεδείχθη (και) από επίσκεψή μας, στις περισσότερες των περιπτώσεων πράγματι έτσι είναι! Ορισμένα όμως αυτοκίνητα τα οποία φέρουν τις πινακίδες τους, επειδή είναι λίγο βρώμικα, δεν είναι εύκολο για εμάς να καταλάβουμε εάν είναι όντως παρατημένα ή όχι.
Σήμερα όποιος θέλει να θέσει το αυτοκίνητό του σε ακινησία, το κάνει ψηφιακά. Συνδέεται στην ενιαία ψηφιακή πύλη της Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ και δηλώνει ότι θέτει σε ακινησία το αυτοκίνητό του χωρίς να αφαιρεί τις πινακίδες του.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα δηλώσει και το χώρο στάθμευσης που θα βρίσκεται το αυτοκίνητο είτε αυτός είναι ιδιόκτητος, είτε νοικιασμένος, είτε παραχωρημένος. Δεν επιτρέπεται τα αυτοκίνητα που είναι σε ακινησία να είναι παρκαρισμένα στους δρόμους.
Τα προηγουμενα χρόνια όταν η κατάθεση των πινακίδων των αυτοκινήτων γινόνταν στην αρμόδια ΔΟΥ και το αυτοκόλλητο από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ήταν κολλημένο στο παρ μπριζ, γνώριζες με την πρώτη ματιά εάν το αυτοκίνητο ήταν παρατημένο ή όχι.
Από τα οκτώ αυτοκίνητα που επισκέφθήκαμε βάσει καταγγελιών, τα τέσσερα ήταν πράγματι παρατημένα. Κι αυτό το μαρτυρά και η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν. Συσσωρευμένα σκουπίδια κάτω από το αυτοκίνητο, σκασμένα λάστιχα, υπερβολική βρωμιά. Ένα βέβαια, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, μπορεί να έχει σκουπίδια στους τροχούς αλλά εχει φροντίσει ο ιδιοκτήτης του με την κουκούλα να το προφυλάσσει από τη σκόνη. Α, έχει και ξεχωριστή θέση πάνω στο πεζοδρόμιο!
Όσοι λοιπόν ιδιοκτήτες ΙΧ θέτουν το αυτοκίνητό τους σε ακινήσια, να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να διαθέτουν και ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης. Διαφορετικά ο δήμος είναι υποχρεωμένος να το αποσύρει και μετά θα το ψάχνουν!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή