Νέα Αριστερά : Φιμώνουν τους φιλάθλους – δικάζουν την αλληλεγγύη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα Αριστερά : Φιμώνουν τους φιλάθλους – δικάζουν την αλληλεγγύη

Ανακοίνωση του Δικτύου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Νέας Αριστεράς:

Με μια υψηλού συμβολισμού κίνηση, οι φίλαθλοι της ομάδας του Παναιτωλικού εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα των συγγενών των δολοφονημένων στα Τέμπη για δικαιοσύνη, αναρτώντας το πανό “Μαρία όρμα τους. Καμιά ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη”.

Για ένα έγκλημα που έχει συνταράξει το πανελλήνιο, για ένα πάνδημο αίτημα ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ και ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, η απολύτως φυσιολογική κι έμπρακτη έκφραση συμπαράστασης των νέων φιλάθλων του Παναιτωλικού, αντιμετωπίσθηκε από τους αρμόδιους θεσμικούς – ποδοσφαιρικούς φορείς με αναλγησία και τυπολατρεία, καλώντας την ομάδα σε απολογία, στη βάση κανόνων που έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετήσουν ένα εμπορευματοποιημένο αθλητικό σύστημα κι ένα λαοφιλές άθλημα ως προϊόν.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες, όταν η Νέα Αριστερά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού κάλεσε τους αθλητικούς φορείς να επιτελέσουν τον πραγματικό – κοινωνικό τους τους ρόλο και να μην επιτρέπουν την κυριαρχία του NO POLITICA και των συνεπειών του.

Είναι προφανές ότι, ανάμεσα στο παράδειγμα, από τη μια πλευρά, πολιτικοποιημένων φιλάθλων που με αίσθημα αλληλεγγύης εκφράζουν κοινωνικές ανησυχίες, παρεμβαίνουν στα δρώμενα και δεν θεωρούν εαυτούς “πελάτες”, κινητοποιούνται και διεκδικούν το δίκαιο και από την άλλη πλευρά, το παράδειγμα της τυφλής βίας, του σεξισμού και του ρατσισμού, η Νέα Αριστερά τάσσεται χωρίς δεύτερη σκέψη στο πλευρό των πρώτων.

Καμιά φίμωση των φιλάθλων και καμιά τιμωρία της ομάδας του Παναιτωλικού με αφορμή ένα πανό με βαθύτατο κοινωνικό περιεχόμενο δεν είναι ανεκτή, επειδή δεν βολεύει την κυρίαρχη αντίληψη και τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για το έγκλημα των Τεμπών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή