Υπάρχει και Κανονισμός Καθαριότητας – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Υπάρχει και Κανονισμός Καθαριότητας – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί ο «Παλμός» – και δεν είναι και λίγα, φτάσαμε τα 31, παρακαλώ! – έχω γράψει πολλές φορές για τις ευθύνες των αρμοδίων της εκάστοτε δημοτικής αρχής για την καθαριότητα στην πόλη μας. Ελάχιστες έως καθόλου, μπορώ να πω, είναι οι φορές που έχω γράψει για τις ευθύνες των πολιτών γύρω από το θέμα της καθαριότητας.

Η φωτογραφία που βλέπετε με τις δεκάδες σακκούλες των σκουπιδιών είναι από την περιοχή της ΛΑΤΟ. Είναι το ίδιο σημείο που ενάμιση χρόνο πριν ο Δήμος Γαλατσίου είχε μαζέψει τρία φορτηγά γεμάτα σκουπίδια! Για να διατηρείται η πόλη καθαρή δεν αρκεί οι Υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Θα πρέπει και οι πολίτες να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας. Ναι, υπάρχει και τέτοιος ο οποίος είναι ψηφισμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2005 και προβλέπει τις υποχρεώσεις των δημοτών αλλά και τα πρόστιμα για τους παραβάτες.
Το εάν έχουν επιβληθεί πρόστιμα και σε τί ύψος όλα αυτά τα 19 χρόνια που ισχύει ο Κανονισμός, δεν το γνωρίζω. Αναμένω να ενημερωθώ αρμοδίως.

Μέχρι όμως να ενημερωθώ θα σας αναφέρω τί προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας για ορισμένες παραβάσεις:
• Ρύπανση μνημείων αγαλμάτων, σχολικών – δημόσιων κτιρίων και χώρων: από 4.000 έως 6.000 ευρώ πρόστιμο
• Μερική ή ολική καταστροφή κάδων ή άλλων μέσων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων συνέπεια πρόσκρουσης ή βανδαλισμού: 300 ευρώ πρόστιμο
• Στάθμευση οποιασδήποτε μορφής δικύκλων, οχημάτων ή μηχανημάτων μπροστά σε κάδο απορριμμάτων: 100 ευρώ πρόστιμο
• Απόρριψη φύλλων, ξερών άνθεων, υπολοίπων καθαρισμού κήπων ή γκαζόν επί του πεζοδρομίου χωρίς συσκευασία ή χωρίς την τήρηση των προβλεπομένων: 300 ευρώ πρόστιμο

Ο Κανονισμός Καθαριότητας αποτελείται από 20 σελίδες στις οποίες αναφέρονται οι υποχρεώσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Γαλατσίου αλλά και των πολιτών και αναγράφονται 32 κατηγορίες προστίμων. Καλό είναι να λάβουν γνώση γι’ αυτόν όλοι οι κάτοικοι της πόλης μας. Ο φόβος των προστίμων ίσως βάλει μυαλό στους ασυνείδητους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή