Κάτι πρέπει να γίνει – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Κάτι πρέπει να γίνει – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Κάποιες φορές, αγαπητοί αναγνώστες, αναγκάζομαι να ασχολούμαι με το ίδιο θέμα ξανά και ξανά, όχι γιατί είμαι εμμονικός αλλά επειδή εσείς οι ίδιοι μας το ζητάτε με τα τηλεφωνήματά σας στην εφημερίδα.

Με το σημερινό θέμα έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν, τουλάχιστον άλλες δύο ή τρεις φορές, και δεν είναι άλλο από την παραβίαση του απαγορευτικού σήματος στην οδό Αγίας Ειρήνης από τα αυτοκίνητα τα οποία έρχονται από Ολυμπιακό Στάδιο προς Γαλάτσι.
Φτάνοντας στην διασταύρωση της Λ. Βεΐκου με την Αγίας Ειρήνης παραβλέπουν την απαγόρευση της δεξιάς στροφής και μπαίνουν στην Αγίας Ειρήνης που είναι μονόδρομος (άνοδος) με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Μετά μάλιστα από τη λειτουργία του δωρεάν δημοτικού πάρκινγκ, οι παραβάτες έχουν αυξηθεί κατά πολύ, όπως μας είπε στο τηλέφωνο και κάτοικος της περιοχής.
Και έχει απόλυτα δίκιο η συνδημότισσά μας γιατί αυτό έχω διαπιστώσει κι εγώ. Εκτός από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, κίνδυνος για τους πεζούς είναι και οι δικυκλιστές που αναπτύσσουν μάλιστα μεγάλη ταχύτητα. Να θυμίσω εδώ ότι επί της οδού Αγίας Ειρήνης λειτουργούν το 3ο και το 4ο Λύκειο, το 11ο Νηπιαγωγείο, το 7ο Δημοτικό Σχολείο και φυσικά ο ομώνυμος Ιερός Ναός. Αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία των πεζών και μάλιστα παιδιών και ηλικιωμένων είναι αυξημένη.

Για να προλάβουμε κάποιο μελλοντικό ατύχημα θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αδύνατη η δεξιά στροφή προς την Αγίας Ειρήνης των οχημάτων που κινούνται στη Λ. Βεΐκου και κατευθύνονται προς Γαλάτσι. Ένας τρόπος είναι να γίνει επιμήκυνση του πεζοδρομίου έτσι ώστε να υπάρχει χώρος μόνο για ένα αυτοκίνητο το οποίο θα κινείται επί της οδού Αγίας Ειρήνης με έξοδο προς τη Βεΐκου. Ο άλλος είναι να αναλάβει υπηρεσία η αρμόδια Τροχαία και με τα ημερήσια πρόστιμα που θα επιβάλλει θα καλύπτει τη μισθοδοσία όλων των στελεχών της.
Γεγονός είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει και να γίνει τώρα πριν είναι αργά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή