Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Paolo Gentiloni, για την Ελληνική Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Paolo Gentiloni, για την Ελληνική Οικονομία

Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Paolo Gentiloni, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Είμαι αρκετά αισιόδοξος για την ευρωπαϊκή οικονομία. Ελπίζουμε σε επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας στο δεύτερο μισό του έτους.
Το σενάριο για την Ελλάδα είναι διαφορετικό: Έχουμε έναν μέσο όρο ανάπτυξης στην Ευρώπη στο 0% και κάτι, ενώ στην Ελλάδα έχετε έναν μέσο όρο ανάπτυξης 2% και κάτι, γεγονός που κάνει τη διαφορά.
Δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Πιστεύω ότι είναι και ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αξιοποιεί και τους ευρωπαϊκούς πόρους του «ΝextGenerationEU». Αυτό είναι μέρος της ιστορίας, μιας ιστορίας αύξησης των επενδύσεων και επιπλέον των επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς όπως η έρευνα, η ανάπτυξη, η εκπαίδευση, το πώς η Ελλάδα αυξάνει τις εξαγωγές, που είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.
Επιτρέψτε μου επίσης να αναγνωρίσω τον προσωπικό σας ρόλο, ο οποίος είναι πολύ σημαντικός αυτή τη στιγμή για το μέλλον της Ένωσης. Βρισκόμαστε, βέβαια, σε μια στιγμή αλλαγής του πολιτικού κύκλου, κοντά στις εκλογές, αλλά το ότι έχουμε να διηγηθούμε ένα success story είναι πολύ σημαντικό και για το μέλλον της Ευρώπης.

από ενημερωτικό
Νίκου Παπαθανάση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή