Ο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Γαλατσίου πήγε στο Ολυμπιακό Παλαί

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Γαλατσίου πήγε στο Ολυμπιακό Παλαί

Από την προηγούμενη Δευτέρα, 15 Απριλίου ο ΕΦΚΑ Γαλατσίου (πρώην ΙΚΑ) έχει μετακομίσει στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Παλαί στην Λ. Βεΐκου.

Τα γραφεία του Φορέα έχουν αναπτυχθεί σε έκταση 700 τ.μ. και βρίσκονται αριστερά της εισόδου της ΙΓ’ ΔΟΥ. Η επίσκεψη στο χώρο μπορεί να γίνει και από την είσοδο του Παλαί επί της Λ. Βεΐκου αλλά και από την είσοδο της οδού Δερμιδεσίου από την πλευρά της Ν. Ιωνίας. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε την είσοδο της Ν. Ιωνίας, μπαίνοντας στο χώρο του Παλαί, τα γραφεία του ΕΦΚΑ βρίσκονται ακριβώς μπροστά σας.

Η διαμόρφωση του χώρου καθώς και η εξωτερική μεταλλική ράμπα που έχει τοποθετηθεί για την πρόσβαση των ΑμΕΑ έγιναν από τον Δήμο Γαλατσίου.
Αυτό που πρέπει να γίνει ακόμα είναι η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων που θα κατευθύνουν τους ασφαλισμένους στα γραφεία του ΕΦΚΑ χωρίς να χάνουν χρόνο ψάχνοντας. Χρόνο όμως χρειάζονται οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ για να τακτοποιήσουν το μεγάλο αρχείο τους και να διαμορφώσουν τους εσωτερικούς χώρους εργασίας τους.

Οι πολίτες, οι οποίοι θα επισκέπτονται τον ΕΦΚΑ με Ι.Χ. αυτοκίνητο, ας γνωρίζουν ότι υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης και μάλιστα δωρεάν. Να ενημερώσουμε επίσης ότι από τις αρχές Μαΐου, όσοι θέλουν θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τη δημοτική συγκοινωνία, τα λεωφορεία της οποίας θα καταλήγουν στο Παλαί.
Αξίζει να αναφέρω ότι η μεταφορά του ΙΚΑ από την οδό Πρωτοπαπαδάκη σε πιο κεντρικό σημείο της πόλης είχε τεθεί από συλλόγους, δημοτικές παρατάξεις και φορείς από εποχής ακόμα Β. Παπαδιονυσίου. Κατά περιόδους, επί θητείας και των τριών προηγούμενων δημάρχων (Παπαδιονυσίου, Τούντας, Τσίρος) ακούγονταν ότι πρέπει να μεταφερθεί το ΙΚΑ είτε στη Λ. Βεΐκου είτε στη Λ. Γαλατσίου αλλά πάντα κάτι γινόταν και το ΙΚΑ παρέμενε στη θέση του στην οδό Πρωτοπαπαδάκη.
Ήρθε, λοιπόν, ο καιρός η επιθυμία των Γαλατσιωτών να πραγματοποιηθεί και, όπως έλεγε και ένα διαφημιστικό του ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Μέχρι το τέλος του 2024 θα έχει γίνει μεταφορά στο Παλαί και των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΔΥ από την οδό Πρωτοπαπαδάκη. Αυτό θα καθυστερήσει λίγο παραπάνω γιατί πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθούν κάποιες ειδικές τεχνικές εργασίες διαμόρφωσης των χώρων όπου θα φιλοξενηθούν τα ιατρεία του οργανισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή