Δήμος Λαυρεωτικής: Προχωράει η υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης στον Άγιο Κωνσταντίνο

Δήμος Λαυρεωτικής
Δήμος Λαυρεωτικής: Προχωράει η υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης στον Άγιο Κωνσταντίνο

Ανακοίνωση Δήμου Λαυρεωτικής :

Ένα έργο ζωτικής σημασίας υλοποιείται στον Άγιο Κωνσταντίνο του Δήμου Λαυρεωτικής και αφορά στην υπογειοποίηση των καλωδίων μεταφοράς ρεύματος μέσης τάσης σε μήκος 2.5 χλμ., από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.
Η αφαίρεση εναέριων καλωδίων δεν προσφέρει μόνο αισθητική αναβάθμισηστην περιοχή αλλά είναι μεγίστης σημασίας για τηνπυρασφάλειακαθώς τα καλώδια περνούσαν μέσα από την «καρδιά» του Εθνικού Δρυμού και από ένα μέρος του Οικισμού. Συνεπώς, με την υπογειοποίηση επιτυγχάνεται η αποφυγή πυρκαγιών από σπινθήρες στα καλώδια παροχής ρεύματος. Επίσης, βελτιώνεται η ποιότητα παροχής ρεύματος αφού εκμηδενίζονται οι πιθανότητες διακοπής λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων ή πτώσης κλαδιών σε ηλεκτροφόρα σύρματα.
Επίσης, εργασίες πραγματοποιούνται σε όλο τον Δήμο Λαυρεωτικήςεδώ και δεκαπέντε μέρες από συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία κλαδεύουν δέντραπου εφάπτονται ή βρίσκονται πολύ κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
Επιπλέον, εξειδικευμένα συνεργεία καθαρίζουν δασικές εκτάσεις για προληπτικούς λόγους στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας σε Σούνιο, Λιμάνι Πασσά, Άγιο Γεράσιμο, Άγιο Κωνσταντίνο, Μαρκάτι, Διόνυσο και Δασκαλειό. Οι εργασίες θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα και κατά τους θερινούς μήνες για την αποφυγή ενδεχόμενων πυρκαγιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή