Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την Ευρωζώνη

ΚΟΣΜΟΣ
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την Ευρωζώνη

Παρά την δυσμενή διεθνή συγκυρία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την ευρωζώνη, η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται ενώ ο πληθωρισμός σταδιακά επανέρχεται στον στόχο του 2%.

Από Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ανάπτυξη 2% το 2024 στην Ελλάδα, την έκτη υψηλότερη στην ευρωζώνη, παρά την σημαντική προς τα κάτω αναθεώρηση για το σύνολο της ευρωζώνης.

Παράλληλα, και το 2025 η Ελλάδα προβλέπεται να καταγράψει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Η πρόβλεψη είναι 1,9% έναντι 1,5%. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωζώνη προβλέπεται μείωση πληθωρισμού για το 2024 και το 2025, χρονιά κατά την οποία ο πληθωρισμός αναμένεται να επιστρέψει πολύ κοντά στον στόχο του 2%.

Τέλος, στην Ελλάδα αναμένεται συνέχεια στην πτώση της ανεργίας φέτος στο 9,4% και του χρόνου στο 8,7% αντίστοιχα, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η EUROSTAT, έγκριτα μέσα ενημέρωσης όπως ο Economist και το Reuters μιλούν συνεχώς για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Η πολιτική της Κυβέρνησης αποφέρει καρπούς. Η ανεργία μειώνεται, οι μισθοί αυξάνονται, η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στις άμεσες ξένες επενδύσεις, στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Παράλληλα συνεχίζεται η υλοποίηση οραματικών μεταρρυθμίσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Απόλυτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η συνεχής αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών με μόνιμα μέτρα, κάτι που καθίσταται ακόμα πιο αναγκαίο εξ’ αιτίας της επίμονης εισαγόμενης ακρίβειας.

από ενημερωτικό Νίκου Παπαθανάση

Πηγές

Από Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - https://www.imf.org/assets/imf/images/footer/IMF_seal.svg, Εύλογη χρήση / Trademark, https://el.wikipedia.org/w/index.php?curid=704510

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή