Θα φύγει το Κέντρο Υγείας από το Γαλάτσι; – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Θα φύγει το Κέντρο Υγείας από το Γαλάτσι; – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Στο φύλλο του «Παλμού» της προηγούμενης Παρασκευής έγραφα για τη μεταφορά των γραφείων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) από την οδό Πρωτοπαπαδάκη στους χώρους του Ολυμπιακού Παλαί.

Στην τελευταία παράγραφο του σχολίου ανέφερα ότι: «Μέχρι το τέλος του 2024 θα έχει γίνει μεταφορά στο Παλαί και των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΔΥ από την οδό Πρωτοπαπαδάκη. Αυτό θα καθυστερήσει λίγο παραπάνω γιατί πρέπει πρώτα να πραγματοποιηθούν κάποιες ειδικές τεχνικές εργασίες διαμόρφωσης των χώρων όπου θα φιλοξενηθούν τα ιατρεία του οργανισμού.»
Την προηγούμενη Δευτέρα δεχτήκαμε τηλεφώνημα από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κα Καρλή Βασιλική, η οποία μας είπε τα εξής: «Στο Γαλάτσι δεν υπάρχει ΕΟΔΥ αλλά Κέντρο Υγείας το οποίο ανήκει στην 1η ΥΠΕ του Υπουργείου Υγείας. Και να σας ενημερώσω, κ. Γιαννακόπουλε, ότι το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου δεν πρόκειται να μεταφερθεί στο Ολυμπιακό Παλαί γιατί μετά από έλεγχο που έκαναν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, έκριναν ότι ο χώρος του Παλαί δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει εκεί το Κέντρο Υγείας και δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια. Να σας πω επίσης ότι ήδη έχει προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός μίσθωσης ακινήτου στο Γαλάτσι για τις ανάγκες στέγασης του Κέντρου Υγείας Γαλατσίου.»

Κατ’αρχάς να ζητήσω συγνώμη για το λάθος μου που αντί για Κέντρο Υγείας ανέφερα ΕΟΔΥ και στη συνέχεια να επιβεβαιώσω την κα Διευθύντρια ότι πράγματι βρίσκεται μειοδοτικός διαγωνισμός στον αέρα για την αναζήτηση ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης του Κέντρου Υγείας. Με μια διαφορά όμως: ότι δεν είναι ένας ο μειοδοτικός διαγωνισμός αλλά δύο. Ο ένας με ημερομηνία 11/4/2024 και αρ. πρωτ. 16949 και ένας δεύτερος με ημερομηνία 11/4/2024 και αρ. πρωτ. 16950.
Ο πρώτος αναφέρει πράγματι ότι το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του Δήμου Γαλατσίου αλλά ο δεύτερος διαγωνισμός (αυτός με αρ. πρωτ. 16950) αναφέρει, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, ότι το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του Δήμου Ν. Ιωνίας Αττικής.
Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η καταλληλότητα του κτιρίου και η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όποιος ιδιοκτήτης διαθέτει ακίνητο που πληροί τις προϋποθέσεις του Διαγωνισμού και καταθέσει συγχρόνως την πιο χαμηλή προσφορά, θα ανακηρυχθεί ως τελικός μειοδότης είτε το ακίνητο είναι στη Ν. Ιωνία είτε στο Γαλάτσι. Επομένως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το Κέντρο Υγείας Γαλατσίου να μεταφερθεί στη Ν.Ιωνία.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω εγώ είναι γιατί υπάρχουν ταυτοχρόνως δύο διαγωνισμοί; Αν δεχθούμε ότι από λάθος είχε μπει ο όρος ότι το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του δήμου Ν. Ιωνίας, να το καταλάβω να γίνει με μεταγενέστερη προκήρυξη διόρθωση και να μπει ως όρος το ακίνητο να είναι εντός του Δήμου Γαλατσίου. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση η πρώτη προκήρυξη με αρ. πρωτ. 16949 αναφέρει ότι το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του Δήμου Γαλατσίου και στη δεύτερη προκήρυξη με την ίδια ημερομηνία και αρ. πρωτ. 16950 μπαίνει ο όρος ότι το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται εντός του Δήμου Ν. Ιωνίας.
Το γεγονός είναι ένα: το Κέντρο Υγείας θα πρέπει να παραμείνει εντός του Δήμου Γαλατσίου και μακάρι να βρεθεί ένας καλύτερος και πιο εύκολα προσβάσιμος χώρος από το σημερινό. Κατά τη δική μου άποψη, ένας τέτοιος χώρος είναι το Ολυμπιακό Παλαί αφού πρώτα γίνουν όλες οι απαραίτητες και οι κατά το νόμο αναγκαίες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Και είναι ο πιο κατάλληλος γιατί όλα τα τετραγωνικά που απαιτούνται για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας θα είναι σε μια επίπεδη επιφάνεια. Υπάρχει άνετος και δωρεάν χώρος στάθμευσης και για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες ασφαλισμένους και υπάρχει διασύνδεση και με τη δημοτική και τη δημόσια συγκοινωνία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή