Κυριακή βράδυ κληρώνει – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Κυριακή βράδυ κληρώνει – γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Μπορεί η προεκλογική περίοδος να ολοκληρώνεται σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) και την Κυριακή να ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας την επόμενη πενταετία στην Ευρωβουλή, αλλά για την Ευρώπη δεν μιλήσαμε.

Κι αυτό δεν έγινε με ευθύνη των αρχηγών όλων των κομμάτων και πρωτίστως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι αν πέσει η Νέα Δημοκρατία κάτω από το 33%, ποσοστό που είχε πάρει στις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2019, θα υπάρξει αποσταθεροποίηση.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεμσα των εκλογών την Κυριακή το βράδυ, τη Δευτέρα θα έχουμε πάλι την ίδια κυβέρνηση με την ίδια πλειοψηφία των 158 εδρών – με προοπτική μάλιστα να φτάσει και τους 167 αν τεθούν εκτός Βουλής οι Σπαρτιάτες.
Το στοίχημα για τις εκλογές της Κυριακής είναι το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν και πόσοι θα πάνε στις παραλίες. Αυτοί που θα πάνε να ψηφίσουν – και καλό είναι να πάμε όλοι! – θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα, οι σταυροί προτίμησης είναι μέχρι τέσσερις (4) και τα ψηφοδέλτια που θα σας δοθούν είναι 31 όσα και τα κόμματα που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.
Καλό είναι πριν αποφασίσετε ποιον θα σταυρώσετε, να έχετε μια σχετική ενημέρωση για όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Διότι εκτός από τους αναγνωρίσιμους και λαμπερούς, υπάρχουν κι άλλοι, μη αναγνωρίσιμοι μεν, ικανότατοι δε, για να μας εκπροσωπήσουν στη Ευρωβουλή. Όποιος επισκεφθεί τα περίπτερα των κομμάτων στο Γαλάτσι, μπορεί να βρει τα βιογραφικά όλων των υποψηφίων.
Καλή ψήφο, λοιπόν, την Κυριακή και οι παραλίες μπορούν να περιμένουν. Εξάλλου το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή