Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων από τον Δήμο Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων από τον Δήμο Γαλατσίου

Ξεκινούν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή 21 του μήνα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Φιλοξενίας παιδιών σε κατασκηνώσεις» (14 διανυκτερεύσεις σε κατασκήνωση), στο πλαίσιο της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Γαλατσίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, ηλικίας από 7-15 ετών (έτος γέννησης 2009 έως 2017) και κυρίως σε ευάλωτες κοινωνικά οικογένειες.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 17 έως 21/6/2024 στο Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας (Πρωτόκολλο) στο ισόγειο του Δημαρχείου Γαλατσίου (Ιπποκράτους & Αρχιμήδους) όπου θα υπάρχει το έντυπο της αίτησης. Μαζί με την αίτηση, θα επισυνάπτονται και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
– Φωτοτυπία Ταυτότητας Γονέα / Άδεια παραμονής.
– Βεβαίωση φοίτησης παιδιού ή φωτοτυπία ελέγχου
– Πιστοποιητικό οικογενειακής Κατάστασης (επιμέλεια παιδιού από μονογονεϊκές οικογένειες)
– Ε1 & εκκαθαριστικό του γονέα φορολογικού έτους 2023
– Ε9 ή ηλεκτρονικό μισθωτήριο
– Βεβαίωση αναπηρίας μέλους της οικογένειας , από ΚΕΠΑ (όπου απαιτείται).
– Βεβαίωση ανεργίας (όπου απαιτείται).
Σημειώνεται ότι για τη φιλοξενία στην Κατασκήνωση απαιτείται βεβαίωση παιδιάτρου.

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι:
Α΄ Περίοδος: 1 – 15 Ιουλίου
Β΄ Περίοδος: 16 – 30 Ιουλίου
Γ΄ Περίοδος: 1 – 15 Αυγούστου
Η περίοδος φιλοξενίας εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των θέσεων βάσει μοριοδότησης .
Οι αιτήσεις και η επιλογή των παιδιών που θα συμμετέχουν, θα γίνει από την Κοινωνική Υπηρεσία με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, βάσει μοριοδότησης, την οποία θα βρείτε αναλυτικά στο site του Δήμου Γαλατσίου εδώ.

Όσες οικογένειες απασχολούν τα παιδιά τους σε ανάλογα θερινά προγράμματα μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ, μπορούν επίσης να αιτηθούν εγγραφής στο πρόγραμμα, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα εξυπηρετηθούν εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Επίσης σε περίπτωση συμμετοχής παιδιών ΑμΕΑ, με γνωμάτευση ιατρού που θα κρίνει ικανή τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, και αν είναι απαραίτητη η ύπαρξη συνοδού, και εφόσον πληρούνται τα οικονομικά κριτήρια, τα έξοδα διαμονής και διατροφής του/της συνοδού θα καλύπτονται από το πρόγραμμα του Δήμου .
Τέλος όσες οικογένειες πληρούν μόνο τα κοινωνικά κριτήρια, υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν, εάν παραμένουν κενές θέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132055405 και το email: merimna@galatsi.gr.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή