Στην πρόσληψη προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων τους μπορούν να προχωρήσουν οι δήμοι μετά την υπ’αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ/40/7321/11-6-2024 απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εσωτερικών.
Για την παραπάνω απόφαση ελήφθησαν υπόψη τα αιτήματα που είχαν αποστείλει στο ΥΠ.ΕΣ. οι δήμοι για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων για το έτος 2024-2025.
Στην πρώτη στήλη του πίνακα της απόφασης αποτυπώνεται ο μέγιστος αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησης ανά Δήμο, ο οποίος ισοδυναμεί με το μέγιστο αριθμό ατόμων ημερήσιας απασχόλησης τριών (3) ωρών που καταγράφεται στη δεύτερη στήλη και αποτελεί το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό προσλαμβανόμενων ατόμων.
Όσον αφορά τον Δήμο Γαλατσίου, τα άτομα που μπορεί να προσλάβει είναι 57.
Για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας ως κατωτέρω, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που προσλαμβάνονται από το Δήμο δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των ατόμων της δεύτερης στήλης και το σύνολο των ωρών απασχόλησής τους, το μέγιστο αριθμό ωρών της πρώτης στήλης.
Ο Δήμος καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων αριθμών που αποτυπώνονται στις δύο (2) στήλες του πίνακα. Σε περίπτωση που, τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανόμενων ατόμων, επιλεγεί από ορισμένους Δήμους η αύξηση των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους πέραν του καθοριζόμενου μέγιστου αριθμού ανθρωποωρών ημερήσιας απασχόλησης, η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από ίδιους πόρους των Δήμων.
Με γνώμονα τη δημοσιονομική δαπάνη καθορίστηκε ο μέγιστος αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησης κάθε Δήμου λαμβάνοντας υπόψη κατά κύριο λόγο την επιφάνεια των χώρων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.