Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για τα 28 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για τα 28 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για τα 28 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου:

Ο Ανδρέας, υπηρέτησε τους Έλληνες και την Πατρίδα απελευθερώνοντας τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που η συντήρηση και η δεξιά κρατούσαν σε ομηρία επί δεκαετίες.

Ο Ανδρέας, συγκρούστηκε με τις δυνάμεις του ιδιότυπου πελατειακού καπιταλισμού που και σήμερα επιχειρούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τις δικές τους επιδιώξεις, επιδιώξεις ξένες προς τα συμφέροντα των Ελλήνων και της χώρας.

Ο Ανδρέας, μαζί με τον ΠΑΣΟΚ, έδειξε τον δρόμο που πρέπει να πορευόμαστε σε κάθε εποχή. Πολύ περισσότερο σήμερα, σε καιρούς που η συντήρηση, με όλες τις εκφράσεις της, είτε ως δεξιά, είτε ως ακροδεξιά, είτε με το αυταρχικό νεοφασιστικό της πρόσωπο, καταπατά δικαιώματα και ελευθερίες, συγκεντρώνοντας απροκάλυπτα και εξουσία.

Ο Ανδρέας, είναι πάντα επίκαιρος γιατί υπηρέτησε αξίες και ιδανικά που χαρακτηρίζουν ιστορικά την πρόοδο και υπηρετούν τα συμφέροντα των μη προνομιούχων.

Σήμερα, που οι κοινωνίες απειλούνται από τις διαρκώς εντεινόμενες ανισότητες και τον αυταρχισμό, ο Ανδρέας είναι συνοδοιπόρος κάθε προοδευτικού πολίτη στους αγώνες για μια άλλη, προοδευτική πορεία, για ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής.

Σήμερα, ο Ανδρέας είναι παρών, με τις τολμηρές και ανατρεπτικές πολιτικές του, με τις ριζοσπαστικές του επιλογές.

Όλοι εμείς, θα συμπορευτούμε μαζί του;

Πηγές

Από Eric Koch for Anefo - Nationaal Archief, CC BY-SA 3.0 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=44801675

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή