«Walking Together – Προχωράμε μαζί με τα ανάπηρα ζώα» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει η Plus2feet (η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα), υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο «Καμίνι», το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, στις 8 το βράδυ.
Όντας 9 χρόνια στην υπηρεσία των ζώων με κινητικά προβλήματα, η Plus2feet προωθεί την πεποίθηση ότι η αναπηρία δεν είναι καταδίκη, αντίθετα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και να εξυπηρετείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Γι’ αυτό το λόγο, εδώ και 4 χρόνια, υλοποιεί το πρόγραμμα «Walking Together», μέσω του οποίου προσφέρει δωρεάν αμαξίδια σε αδέσποτα ζώα σε Ελλάδα, Κύπρο, εξωτερικό, τρίτες χώρες και εμπόλεμες ζώνες.
Στην εκδήλωση που θα γίνει στο «Καμίνι» την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 20:00, θα παρουσιαστεί το ιδιαίτερο προφίλ της Plus2feet, η φιλοζωική της δράση και ειδικότερα το πρόγραμμα «Walking Together», τί ισχύει με την αναπηρία των ζώων στην Ελλάδα και πώς μπορούμε να δούμε την αναπηρία ως «δεύτερη ευκαιρία».
Συντονίστρια της εκδήλωσης θα είναι η Άλκηστις Ζαλοκώστα (δημοσιογράφος) και ομιλητές οι:
• Βασίλης Τζιγκούρας (ιδρυτής της Plus2feet) «Ποια είναι η Plus2feet – Παρουσίαση του προγράμματος “Walking Together¨»
• Θύμιος Αποστολάκης (Μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων), «Ψηφιακές λύσεις για δύο επιπλέον πόδια»
• Έφη Ρόζη (κτηνίατρος), «Ανάπηρα ζώα και τα οφέλη του αμαξιδίου»
• Έλενα Δέδε (δικηγόρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Dogs’ Voice), «Συμβιώνοντας με ένα ανάπηρο ζώο»
• Μαρία Αρκομάνη (πρόεδρος – ιδρύτρια της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδέσποτος Παλμός» ΑΜΚΕ), «Διασώζοντας ένα δίποδο κουτάβι»
• Νόνικα Στάμου (νηπιαγωγός), «Η αναπηρία των ζώων μέσα από τα μάτια των παιδιών»
• Ρενάτα Γρυπάρη (δημοσιογράφος, εκπαιδεύτρια σκύλων, υπεύθυνη επικοινωνίας της Plus2feet), «Η αναπηρία ως δεύτερη ευκαιρία»