Νέα Αριστερά για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών : Η νίκη της ακροδεξιάς πρέπει να είναι πρόσκαιρη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα Αριστερά για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών : Η νίκη της ακροδεξιάς πρέπει να είναι πρόσκαιρη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών:

Η νίκη της ακροδεξιάς πρέπει να είναι πρόσκαιρη. Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε σημαντικές και κομβικές νίκες σε σειρά περιφερειών. Η ανατροπή στον δεύτερο γύρο είναι απολύτως εφικτή

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών έφερε στην πρώτη θέση τις δυνάμεις της ακροδεξιάς. Μια επικίνδυνη και σοκαριστική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη, τις δημοκρατικές αξίες και παραδόσεις. Επιβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι μεγαλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς υπήρξε η ακραία νεοφιλελεύθερη και αυταρχική πολιτική που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια υπό τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η νίκη αυτή όμως μπορεί και πρέπει να είναι πρόσκαιρη. Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε σημαντικές και κομβικές νίκες σε σειρά περιφερειών. Η ανατροπή στον δεύτερο γύρο είναι απολύτως εφικτή.
Η μετατροπή του κοινωνικού αιτήματος για προγραμματική προοδευτική και δημοκρατική ενότητα απέναντι στο τέρας της ακροδεξιάς σε πολιτική πράξη κατάφερε να φέρει στις κάλπες εκατομμύρια αριστερών, σοσιαλιστών, πρασίνων και δημοκρατικών πολιτών. Στον δεύτερο γύρο απαιτείται η μέγιστη δημοκρατική συμπαράταξη.

Το μυαλό και οι σκέψεις μας στους συντρόφους μας και στον γαλλικό λαό που έχει αναλάβει το καθήκον να υπερασπιστεί την δημοκρατία στην Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή