Ο κινέζος ακτιβιστής καλλιτέχνης Αϊ Γουέι-Γουέι στην Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο κινέζος ακτιβιστής καλλιτέχνης Αϊ Γουέι-Γουέι  στην Αθήνα

Από την Λέσβο, στο Βερολίνο, στην Ειδομένη, υπερασπίζεται τους πρόσφυγες του κόσμου. Για πρώτη φορά η δουλειά του παρουσιάζεται σε αρχαιολογικό μουσείο.Έγινε παγκόσμια γνωστός ως αντιφρονούντας στην Κίνα, υπερασπιζόμενος την ελευθερία του λόγου και της καλλιτεχνικής ελευθερίας.

Ο Άι Γουέι-Γουέι, καλλιτέχνης μεγάλου βεληνεκούς με τα έργα του να έχουν φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, ευαισθητοποιημένος ιδιαίτερα στο πρισφυγικό, όπως και στις διώξεις κατά των ατομικών ελευθεριών φτάνει στην Αθήνα για να εκθέσει τα έργα του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 20 Μαΐου ώς τις 30 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα. Σκοπός της έκθεσης είναι να μυήσει το κοινό στην καλλιτεχνική προσέγγιση του Ai Weiwei, μέσα από πολλά και σημαντικά έργα, ορισμένα από τα οποία θα εκτίθενται στους ορόφους των μονίμων συλλογών του μουσείου. Ο Ai Weiwei θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο έργο, εμπνευσμένο από την συλλογή του μουσείου.

πηγη:http://http//www.thetoc.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή