Σαν του λαγού τα παιδιά

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Σαν του λαγού τα παιδιά

Πριν ένα περίπου μήνα είχα παρευρεθεί στα εγκαίνια των νέων γραφείων της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι.

Μεταξύ αυτών που ήταν παρόντες ήταν και αρκετοί πρώην Πασόκοι, οι οποίοι την είχαν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια από το ΠΑΣΟΚ από το 2012. Έβλεπαν τον ερχομό του μικρού τότε ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και έτρεξαν να πιάσουν στασίδι.

Πρώτη απ’όλους στασίδι είχε πιάσει μια γνωστή στην πόλη μας, πολυμελής και πληθωρική, οικογένεια. Πολλοί βέβαια από αυτούς δεν θα αργήσουν να χαράξουν το νέο τους πολιτικό δρομολόγιο γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαν γιατί ανακάλυψαν ξαφνικά την ιδεολογία του και το πρόγραμμά του – άλλοι ήταν οι στόχοι τους και αν δεν δουν να ικανοποιούνται, τότε θα την κάνουν για άλλη γη κι άλλα μέρη!
Πριν δυο βδομάδες που διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στο ισόγειο του Δημαρχείου, πήρα τη φωτογραφική μηχανή και πήγα να καλύψω ως όφειλα το γεγονός. Μεταξύ των γνωστών παλιών μελών του κόμματος της ΝΔ., είδα και εδώ πολλούς Πασόκους. Μάλιστα ένας από αυτούς, όταν είδε να σηκώνω τη μηχανή, έσκυψε το κεφάλι του. Έχασε όμως γιατί είναι μέσα στο πλάνο. Ο συγκεκριμένος κύριος ορκιζόταν κι έπινε νερό στο όνομα του ΠΑΣΟΚ. Όπως θα ορκίζεται και θα πίνει νερό τώρα στο όνομα της Ν.Δ.
Υπήρξαν και δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι ανήκαν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, και προσήλθαν και ψήφισαν μόνο και μόνο, όπως διατείνονται, για να στηρίξουν τον παλιό συνάδελφό τους, Κωνσταντίνο Δήμο για τη προεδρία της Τ.Ο.
Εγώ θα πω ότι προσήλθαν γιατί βλέπουν ό,τι είδαν και οι άλλοι Πασόκοι που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ το 2012. Βλέπουν ότι η Ν.Δ. μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές κι έτρεξαν να πιάσουν το – δεξιό αυτοί – στασίδι.
Μετά ψάχνει το ΠΑΣΟΚ να βρει στελέχη και μέλη για να ανασυγκροτήσει το κόμμα και την κεντροαριστερά. Πολύ χλωμό το βλέπω αφού τα μέλη του έχουν σκορπιστεί πλέον σαν του λαγού τα παιδιά.

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Σπίρτζη…

… προς ερωτώμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη Γραμμή 4 του Μετρό θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες και η έναρξη των εργασιών το δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Μακάρι να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα γιατί με τον ερχομό του μετρό στην πόλη μας θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό η καθημερινότητα των πολιτών. Και βέβαια καλό είναι να κινηθούμε κι εμείς αρμοδίως και αναλόγως μπας και κερδίσουμε κάτι παραπάνω για το Γαλάτσι.

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Σωστό και πρέπον είναι όταν αναφέρεστε σε ρεπορτάζ
ή δημοσιεύματα του «Παλμού», να λέτε και το όνομα της εφημερίδας
και όχι το αόριστο «όπως διαβάσαμε στον τοπικό τύπο».
Εάν δεν θέλετε για δικούς σας λόγους να αναφέρετε τον τίτλο
της εφημερίδας μας, τότε θα σας παρακαλέσουμε να μην κάνετε χρήση αυτών που δημοσιεύουμε.

Καλορίζικος!

Πριν λίγες μέρες διεξήχθησαν εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ για την ανάδειξη προέδρου της Τ.Ο., μελών του Δ.Σ. της Τ.Ο. και συνέδρων για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος, που θα γίνει 22 έως 24 Απριλίου στο «Μετροπόλιταν EXPO» του αεροδρομίου.

Πρόεδρος της Τ.Ο. εξελέγη ο Κωνσταντίνος Δήμος, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, Ηπειρώτης στην καταγωγή και πρώην δημοτικός σύμβουλος με τον Κυριάκο Τσίρο. Τα τρία αυτά στοιχεία απεδείχθησαν δυνατά χαρτιά για να υπερισχύσει του αντιπάλου του Κωνσταντίνου Γιαννικόπουλου.
Είναι γεγονός ότι για πολλές ημέρες πριν την ψηφοφορία είχε κινητοποιηθεί όλο σχεδόν το ηπειρώτικο λόμπι το οποίο πρόσκειται στη Ν.Δ. για να στηρίξει την υποψηφιότητά του. Μεγάλη συνεισφορά στην εκλογή του είχε και ο πρώην δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος, ο οποίος έβαλε για τα καλά το χέρι του.
Τέλος, χείρα βοηθείας έδσαν και οι συνάδελφοί του καθηγητές καθότι ο Κωνσταντίνος Δήμος είναι και συνδικαλιστής στο χώρο της μέσης εκπαίδευσης.
Όλα αυτά βέβαια δεν αναιρούν την αξία του νεοεκλεγέντος προέδρου ο οποίος πιστεύω ότι θα δώσει νέα πνοή στην Τ.Ο. του κόματος της Ν.Δ. στο Γαλάτσι. Είναι νέος άνθρωπος τον οποίο διακρίνει η συνεργασία και η νηφαλιότητα και όχι οι αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας. Αυτά τουλάχιστον τα στοιχεία είχε δείξει κατά τη θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλορίζικος λοιπόν ο νέος πρόεδρος!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή