Ποίο είναι το πρόβλημα στην οδό Κερκύρας;

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ποίο είναι το πρόβλημα στην οδό Κερκύρας;

Ανακοίνωση Δήμου Γαλατσίου:

Σας ενημερώνουμε ότι την οδό Κερκύρας τη διαπερνά υπόγειο ρέμα, το οποίο προκαλεί καθίζηση του εδάφους.

Από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της καθίζησης, η οποία σχετίζεται με την παρουσία ενός υπόγειου ρέματος που έχει μπαζωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Παρότι έχουν γίνει παρεμβάσεις, το φαινόμενο εξακολουθεί να εμφανίζεται.

Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ενημέρωσε την Περιφέρεια Αττικής για την καθίζηση, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του δρόμου, αφήνοντας το σημείο ανοιχτό για έλεγχο, πριν από την ασφαλτόστρωση. Αν και η ασφαλτόστρωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου εκτιμούν ότι το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί.

Ως Δήμος αναζητούμε μια μόνιμη λύση, αν και γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή της είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο και πόρους. Παρ’ όλα αυτά, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα και ενημερώνουμε τους κατοίκους ότι μπορεί να υπάρξουν νέες καθιζήσεις λόγω της φύσης του υπεδάφους.

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή