Οι 10 όροι της παραχώρησης

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Οι 10 όροι της παραχώρησης

Με επιστολή, η οποία εστάλη στο Δήμο Γαλατσίου στις 18 Απριλίου, η ΕΤΑΔ απάντησε θετικά στο αίτημα που είχε αποστείλει ο Δήμος Γαλατσίου στις 29/2/2016 για εξάμηνη παραχώρηση του Παλαί. Η απόφαση 489/31-3-2016 του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ εγκρίνει την παραχώρηση του ακινήτου για 6 μήνες αλλά κάτω από όρους και προϋποθέσεις.

Πρώτος όρος ότι η παραχώρηση θα είναι μόνο για έξι μήνες αλλά αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο οριστικής παραχώρησης, τονίζοντας ότι «τυχόν περαιτέρω παραχώρησης χρήσης αόριστης διάρκειας μετά τη λήξη του εξαμήνου και βάσει οικονομοτεχνικής μελέτης του Δήμου θα χρήζει ειδικής και αιτιολογιημένης απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ».
Το εξάμηνο αρχίζει από την ημέρα που θα υπογραφεί το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής. Οι χώροι οι οποίοι θα παραχωρηθούν θα καθοριστούν από τη σύμβαση και το αντάλλαγμα ορίζεται στο συμβολικό ποσό των 500 ευρώ συν ΦΠΑ.
Ο τέταρτος όρος της παραχώρησης λέει ότι η χρήση θα γίνει αποκλειστικά για αθλητικούς και πολιτιστικούς σκοπούς. Δεν επιτρέπεται η εμπορική εκμετάλλευση του χώρου από τον Δήμο ούτε έχει τη δυνατότητα υπομίσθωσης. Ο όρος αυτός δεν βρίσκει σύμφωνο το Δήμο Γαλατσίου, γιατί όπως λέει ο δήμαρχος στην επιστολή του προς την ΕΤΑΔ, «θεωρούμε πως η δυνατότητα της υπομίσθωσης είναι μια ρεαλιστική πρόταση, ιδιαίτερα στην περίπτωση της πολύ μικρής χρονικά παραχώρησης αλλά και ουσιαστική καθώς έτσι θα παραχθούν ενδεχομένως μετρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με την οικονομο-τεχνική βιωσιμότητα του συνολικού project της επ’αόριστο παραχώρησης στο Δήμο μας.»
Ο Δήμος αναλαμβάνει την υποχρέωση για την έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών και επίσης αναλαμβάνει τη διενέργεια τεχνικών εργασιών αποκατάστασης των εγκαταστάσεων χωρίς να επιβαρύνει την ΕΤΑΔ.
Ο έβδομος όρος αναφέρει ότι ο Δήμος υποχρεούται να ασφαλίσει τους χώρους για την κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι παντός τρίτου με δικές του δαπάνες. Επίσης ο Δήμος υποχρεούται να λάβει καθόλη τη διάρκεια της παραχώρησης όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα για την πυρασφάλεια. Υποχρέωση έχει ο Δήμος και για την παρουσία ιατρού και τεχνικού ασφαλείας σε διάφορες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει. Οι εισερχόμενοι στο χώρο του Παλαί θα πρέπει να εχουν εφοδιαστεί από το δήμο με ειδική κάρτα εισόδου.
Η όποια κατανάλωση ρεύματος ή νερού θα χρεώνεται από την ΕΤΑΔ στο Δήμο.
Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Γεώργιος Τερζάκης καλεί το δήμο κατά την υπογραφή της σύμβασης να προσκομίσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την οποία να προκύπτει η αποδοχή όλων των όρων, εγγυητική επιστολή τραπέζης ποσού 500 ευρώ και αντίγραφο ασφαλιστικού συμβολαίου.
Ο Δήμαρχος Γ. Μαρκόπουλος δηλώνει στην επιστολή του ότι: «Αποδεχόμαστε όλους τους όρους που αναφέρονται στο προαναφερόμενο σχετικό και άμεσα θα προσκομίσουμε τα απαραίτητα έγγραφα, αποφάσεις και υποχρεώσεις προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Επιπρόσθετα σας αναφέρουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε να καλύψουμε τα έξοδα ΟΚΩ από την Δευτέρα 4 Απριλίου μέχρι και την υπογραφή της σύμβασής μας, ενώ σας ενημερώνουμε ότι έχουμε πρόσθετα ασφαλίσει τον χώρο.
Οι όροι που θέτει η ΕΤΑΔ για την παραχώρηση ήταν λίγο πολύ γνωστοί και αναμενόμενοι. Ας κρατήσουμε ως θετικό στοιχείο των μελλοντικών εξελίξεων την αναφορά στον πρώτο όρο της σύμβασης για «τυχόν περαιτέρω παραχώρηση χρήσης αόριστης διάρκειας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή