Ο «Γαλατούλης» συνεχίζει την περιοδεία του

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Γαλατούλης» συνεχίζει την περιοδεία του

Μέσα σε ατμόσφαιρα γιορτής και χαράς ολοκληρώθηκε η τελευταία, για τη φετινή χρονιά, παρουσίαση του βιβλίου «Ο Γαλατούλης και οι φίλοι του» της αρθρογράφου του «Παλμού» Γεωργίας Γούλα (εκδόσεις Γρηγόρη).

Μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου, η συγγραφέας παρεβρέθηκε στη σχολική κοινότητα Βορείου Αιγαίου συγκεκριμένα στο Νηπιαγωγείο Πλατέος της Διεύθυνσης Π.Ε. Λέσβου στη Λήμνο στις 17 Δεκεμβρίου 2025, και παρουσίασε το βιβλίο της στους μαθητές με διαδραστική αφήγηση!
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για τους μικρούς φίλους, με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της αληθινής φιλίας, για την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, καθώς και τη διατροφική αξία του γάλακτος, που μας συντροφεύει από τις πρώτες ημέρες της ζωής μας έως την υπερήλικη. Τα παιδιά με αστείρευτο ενδιαφέρον, άκουσαν την ιστορία του Γαλατούλη και των φίλων του με βασικό μήνυμα ότι «η φιλία με αλληγορική ασπίδα το γάλα, μπορεί να νικήσει τα πάντα».
Μια παρουσίαση γεμάτη διαδραστικά, πολλά παιδικά χαμόγελα, άφθονο παιχνίδι, ζωγραφική, πολλά μηνύματα και εκπλήξεις!
Εμφανώς συγκινημένη η συγγραφέας, δήλωσε: «Ευχαριστώ από καρδιάς τη Διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Βαρβαρή Γαρυφαλλιά, τις εκπαιδευτικούς κ. Διαμάντη Βασιλική, κ. Κατσούλα Μαρία, κ. Λάσκαρη Κυριακή, για την πρόσκληση να βιώσουμε όλοι μαζί μία ξεχωριστή ημέρα. Με τις θερμότερες ευχές να ανανεώσουμε το ραντεβού μας, στο νέο μου βιβλίο, που βρίσκεται προ των πυλών… Εύχομαι, η προσπάθειά μου να γεμίσει τις ψυχές των παιδιών με ακόμη περισσότερο φως, γνώση, έμπνευση και αγάπη. Σας ευχαριστώ όλους, που ήσασταν φέτος εσείς, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του “Γαλατούλη’ και των φίλων του!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή