Νάντια Γιαννακοπούλου: Είναι αλήθεια ότι πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί, έχουν γίνει πρωτοκλασάτοι υπουργοί του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάντια Γιαννακοπούλου: Είναι αλήθεια ότι πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί, έχουν γίνει πρωτοκλασάτοι υπουργοί του

Σημεία παρέμβασης

της Αναπλ. Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου

στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega

 “Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει στην κοινωνία.Ας μην ρωτάει εμάς τί θα γίνει με τα εργασιακά, με την ανάπτυξη.  Εμείς κυβερνάμε; Είναι αλήθεια ότι πολλά πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί, έχουν γίνει πρωτοκλασάτοι υπουργοί του, αλλά δεν κυβερνάμε εμείς. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνάει εδώ και 17 μήνες.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει απαντήσεις  για τα 86 δις μέτρα που έφερε, για το ΕΚΑΣ που καταργεί, για τον ΕΝΦΙΑ έως το 2031. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μιλήσει για τα δάνεια και την πρώτη κατοικία, την οποία έχει αφήσει απροστάτευτη, να μιλήσει για τον κόφτη, να μιλήσει για τα 99 χρόνια για τα οποία έχει υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία της χώρας, ουσιαστικά ως ενέχυρο για το χρέος.

Ας μιλήσουν για αυτά λοιπόν, και ας σταματήσουν να ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα. Πριν λίγους μήνες δήλωναν ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ, και τώρα λένε “ναι σε όλα” για να μην χάσουν τις θέσεις τους.

Και ας σταματήσουν επιτέλους να κατασυκοφαντούν την αντίθετη άποψη και κάθε κοινωνική τάξη – τους αγρότες όταν προ μηνών κατέβαιναν στο Σύνταγμα, τους μικροσυνταξιούχους που έπαιρναν το ΕΚΑΣ και τώρα τους αποκαλούν φοροφυγάδες, τους δικηγόρους,  που τους απαξιώνουν και τους ονομάζουν “κίνημα της γραβάτας”.

Είναι αδιανόητες τέτοιου είδους δηλώσεις και ειδικά η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου, ότι αυτοί οι οποίοι τώρα αντιδρούν – και είναι δυνατόν να μην αντιδράσουν, όταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους είχαν πει τόσα ψέματα και τώρα κάνουν ακριβώς τα αντίθετα, είναι οι αγαπημένοι της κας Μέρκελ και φέρνουν τις πιο νεοφιλελεύθερες και σκληρές πολιτικές; – είναι ακροδεξιοί σαν εκείνους που σκότωσαν τον Λαμπράκη. Είναι αυτές κουβέντες από Υπουργούς της κυβέρνησης; Είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα αυτά.

Ας σταματήσει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να διχάζει την ελληνική κοινωνία. Έχει ήδη κάνει πάρα πολύ κακό.

 

Για τη συγκέντρωση της 15/6 του κινήματος “Παραιτηθείτε”:

Το αυτονόητο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να κατεβαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται, οι εκπρόσωποι της υποτιθέμενης “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνησης το αποκαλούν είτε αντισυνταγματικό είτε γραφικό!

Δεν έχουν δικαίωμα οι επιστήμονες, οι νέοι άνθρωποι που δουλεύουν για ‘τρεις κι εξήντα’, που τους κατασυκοφαντεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλώντας τους το “κίνημα του παπιγιόν”, να διαμαρτυρηθούν;

Ας θυμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις πλατείες και τις κρεμάλες, που ήταν μαζί με τους ακροδεξιούς, με τη Χρυσή Αυγή, και φώναζαν συνθήματα να καεί η Βουλή! Είναι αδιανόητη αυτή η κατασυκοφάντηση της ελληνικής κοινωνίας.

Θίγεται ένα πολύ μεγάλο ζήτημα της δημοκρατίας. Το να υπάρχει αυτή η ακραία ρητορική από εκπροσώπους της κυβέρνησης και να στοχοποιείται ο πολιτικός τους αντίπαλος ή οι “κοινωνικοί τους αντίπαλοι” – όπως το εκλαμβάνουν οι ίδιοι – είτε είναι απλοί εργαζόμενοι, είτε είναι αγρότες, είτε επαγγελματίες κ.ο.κ., απλά και μόνο επειδή δεν τους εξυπηρετεί αυτό που λένε, αυτό είναι μείζον θέμα δημοκρατίας. Δεν γίνεται να ακούμε τέτοια πράγματα, ειδικά από εκείνους που έχτισαν καριέρες στις πλατείες.

Εμείς και η πρόεδρός μας Φώφη Γενηματα, πολύ πριν κλείσει η τραγική αξιολόγηση που έφερε η κυβέρνηση, είχαμε ζητήσει παραίτηση για να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ώστε να φέρναμε καλύτερα αποτελέσματα για την αξιολόγηση. Αυτή τη στιγμή όμως δυστυχώς, εδώ που έχουμε βρεθεί, η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει την πατρίδα μας για τα επόμενα 100 χρόνια, και το χειρότερο είναι ότι δεν ανέχεται την κριτική. Έχει καθεστωτική αντίληψη.

Εμείς λέμε ότι το πολιτικό σύστημα, οι πολιτικοί, πρέπει να εμπνεύσουμε την ελληνική κοινωνία. Πρέπει εκτός από τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας, να καταθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα, και κυρίως για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τους λόγους που μας οδήγησαν στο μνημόνιο. Και γι’ αυτό χρειάζεται συνεννόηση. Αυτό είναι το Α και το Ω.

Εμείς επιμένουμε ότι χωρίς συναίνεση δεν μπορεί η πατρίδα μας να προχωρήσει. Όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα κατάφεραν και βγήκαν από τα μνημόνια. Εμείς είμαστε η μοναδική χώρα που παραμένει δεσμευμένη σε μνημόνιο για άλλα τρία χρόνια και σε επιτροπεία εις το διηνεκές εξαιτίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί δυστυχώς έχει επικρατήσει αυτή η διχαστική ρητορική, την οποία συνεχίζουν να καλλιεργούν.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή