Π.Χρηστίδης:Το 35% των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους άμεσα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π.Χρηστίδης:Το 35% των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους άμεσα

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΝ  ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Β. ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

 

Για τα φαινόμενα βίας που λαμβάνουν χώρα στη Γαλλία τις τελευταίες ημέρες

O αθλητισμός πρέπει πάντοτε να συνιστά μία γιορτή αλληλεγγύης και θετικών μηνυμάτων τόσο εντός της Ευρώπης όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το γεγονός ότι επιχειρείται πολιτικοποίηση ζητημάτων μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα μέσω του ποδοσφαίρου είναι ιδιαιτέρως προβληματικό, διότι δημιουργεί εντάσεις ανάμεσα σε χώρες και σε λαούς. Αναφέρομαι σε αυτό που είδαμε να συμβαίνει με το πανό για τη «Τσαμουριά,» το οποίο είτε μπορεί να ανέβηκε από δύο γραφικούς οπαδούς μιας εθνικής ομάδας, είτε μπορεί να υποκρύπτεται κάτι άλλο. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα, ενώ και οι θεσμικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα. Παράλληλα οι ομοσπονδίες και οι παίχτες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να μεταφέρει ένα μήνυμα υγιούς ανταγωνισμού, αλληλεγγύης, γιορτής και όχι ένα μήνυμα βίας και οπαδισμού.

 

Για το ζήτημα της αναθεώρησης του συντάγματος και της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

 

Η συνταγματική επιταγή για την αναθεώρηση επιβάλλει τη συναίνεση, τη σύνθεση και την ομόνοια του πολιτικού συστήματος. Η συνταγματική αναθεώρηση δε συνιστά μία συζήτηση, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει με τους όρους που θέτει ο κ. Φίλης και ο κ. Κατρούγκαλος, αλλά συνιστά μία συζήτηση, η οποία θα πρέπει να γίνει ουσιαστικά, διότι η χώρα χρήζει μεγάλων θεσμικών αλλαγών, οι οποίες θα καταστήσουν ξανά ελκυστική και την οικονομία μας και τη σχέση «πολιτικής-πολίτη», η οποία έχει πληγεί ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της τελευταίας εξαετίας. Ο στόχος των πολιτικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι η σύνθεση και η ομόνοια, προκειμένου η χώρα να βγει από τα προβλήματα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε όλα τα μεγάλα ζητήματα καλεί διαρκώς τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στην επίτευξη μιας συμφωνίας, καθώς επιβάλλεται να λειτουργούμε συναινετικά σε μείζονα ζητήματα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Φώφη Γεννηματά έχουν καταθέσει προτάσεις τόσο για τη συνταγματική αναθεώρηση όσο και για τον εκλογικό νόμο. Ωστόσο τα εν λόγω ζητήματα δε θα πρέπει να αναλυθούν και να «καούν» έτσι όπως ακριβώς συζητήθηκαν τα υπόλοιπα ζητήματα. Εάν πράγματι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, οφείλει να ανοίξει τη συζήτηση, να ακούσει τις προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων και είμαστε εδώ για να κουβεντιάσουμε.

Ο κ. Κατρούγκαλος έπεσε χθες θύμα όλων όσων είχε δημιουργήσει ο ίδιος ως «ανεξάρτητος» σχολιαστής των πλατειών. Εάν ο κ. Κατρούγκαλος θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο παρακράτος, το οποίο σχετίζεται με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή τους αντιεξουσιαστές και τους κατονομάζει, τότε δε μπορεί να παραμένει υπουργός αυτής της χώρας. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να πάψει να χρησιμοποιεί τέτοιους τακτικισμούς.  

 

Για τη νέα γενιά, η οποία μεταναστεύει.

 

Το 35% των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους άμεσα και αυτό αποδεικνύει το πως βλέπει η νέα γενιά την Ελλάδα. Αυτό θα πρέπει να το αντιστρέψουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μεγάλες αλλαγές. Παρά τις διαφορετικές οπτικές που υπάρχουν στο πολιτικό σύστημα σε σχέση με πολλά ζητήματα, τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να ομονοήσουν γύρω από αλλαγές. Θα πρέπει άμεσα να δούμε, πως διασφαλίζεται η διαγενεακή αλληλεγγύη, η διαγενεακή δικαιοσύνη, προκειμένου να επιστρέψει πίσω το «ομορφότερο» και «πλουσιότερο» κεφάλαιο της χώρας. Το ανθρώπινο.     

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή