Θάνος Μωραΐτης:Η πλατεία των αγανακτισμένων του 2011 δεν τίμα κανέναν.Ο ΣΥΡΙΖΑ εσπείρε ανέμους και θερίζει θύελλες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θάνος Μωραΐτης:Η πλατεία των αγανακτισμένων του 2011 δεν τίμα κανέναν.Ο ΣΥΡΙΖΑ εσπείρε ανέμους και θερίζει θύελλες

«Ο Σύριζα θέλει να επαναφέρει την ελληνική κοινωνία σε κλίμα πόλωσης» τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μέγκα» ο Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Θάνος Μωραΐτης. Για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα τόνισε ότι  «οι πολίτες είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε όποια εκδήλωση θέλουν και δεν χρειάζονται καμιά καθοδήγηση ή υπόδειξη. Ο κάθε πολίτης θα αποφασίσει μόνος του αν επιθυμεί ή όχι να συμμετέχει. Και βέβαια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι ελεύθερα να πράξουν ότι θέλουν. Τελεία και παύλα».  

 

Ο κ. Μωραΐτης επισήμανε ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Φώφη Γεννηματά ήταν οι πρώτοι που είπαν το «παραιτηθείτε» με την διαφορά όμως ότι αυτό συνοδευόταν από μια ολοκληρωμένη πρόταση για τα επόμενα βήματα . Αυτή ήταν και η βασική διαφορά με το «φύγετε  για να έρθω εγώ» του κ. Μητσοτάκη. Δεν θεωρώ ότι αυτό αποτυπώνει η  εκδήλωση ωστόσο υπάρχει ένα «παραιτηθείτε» το οποίο προκαλεί σύγχυση. Δεν θα υπήρχε όλη αυτή κουβέντα αν δεν αναλάμβανε ο κ. Φίλης μέγας χορηγός της εκδήλωσης. Με μια καθαρά καθεστωτική νοοτροπία, εσκεμμένα επέλεξε να βάλει την κοινωνία σ’ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα επιλέγοντας ποιον θέλει να έχει απέναντί του. Θέλω όμως να υπενθυμίσω και το εξής : Το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα δεν ήταν στο 36%. Αυτό έγινε γιατί υπήρξαν αρνητικές εικόνες και συμπεριφορές από τις συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» οι οποίες έστειλαν ένα άλλο μήνυμα».

 

Αναφερόμενος στους αγανακτισμένους του 2011 υποστήριξε ότι «όσα συνέβησαν στις πλατείες δεν τιμούν κανέναν. Εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Ήταν οι πλατείες του διχασμού στις οποίες σ΄ ένα κλίμα πόλωσης ακούστηκαν τα περί προδοτών και γερμανοτσολίαδων. Στις μούντζες προς τη βουλή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν χεράκι χεράκι.. Ήταν μια “πλατεία” που δεν πρόσφερε τίποτα στην ελληνική κοινωνία. Εκεί γεννήθηκε τελικά και η Χρυσή Αυγή. Ο Σύριζα θέλει να επαναφέρει τον ελληνικό λαό σε εκείνο το κλίμα. Η πόλωση που επιθυμεί ο κ. Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος δρόμος που χάραξαν και τότε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή