ΠΑΣΟΚ:Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας που στρέφονται κατά του διαφορετικού, προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο.

Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας που στρέφονται κατά του διαφορετικού, προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο τρόμος, η οργή και οι ακραίες συμπεριφορές. Ως Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Μεταναστευτικής Πολιτικής ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και ως πολίτες, θα συνεχίσουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ενισχύσουμε τον πολιτισμό μας, να υπερασπιστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά να στηρίξουμε το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης και στεκόμαστε δίπλα στο Ορλάντο και την κοινότητα των ΛΟΑΤ, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να ζουν ελεύθερα και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας. Είναι άλλωστε αισιόδοξο και ελπιδοφόρο ότι υπάρχουν θετικά δείγματα και σημαντικά βήματα στο πεδίο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στη χώρα μας. Ειδικότερα στην Ελλάδα, αισίως φαίνονται να απομακρύνονται οι συντηρητικές φωνές και να αυξάνονται κινήσεις, όπως το προχθεσινό και με μεγάλη απήχηση Athens Pride, για τη διεκδίκηση βασικών δικαιωμάτων τους, που καλούνται να λύσουν καθημερινά, πρακτικά ζητήματα.

Ωστόσο, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει, την όλο και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την εντατικότερη κινητοποίηση φορέων και οργανώσεων, είναι γεγονός ότι απομένουν πολλά ακόμα να γίνουν στο πεδίο των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, οι οποίοι μας βρίσκουν χρόνια τώρα και θα συνεχίσουν να μας έχουν συνοδοιπόρους στην προσπάθειά τους αυτή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή