Μέτρα πρόληψης πυρκαγιών στον Δήμο Λυκόβρυσης -Πεύκης

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ -ΠΕΥΚΗΣ



 

“Σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 4/2012 (1346/Β/25.04.2012) Πυροσβεστική Διάταξη, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η καύση κλαδιών από την 1η Μα?ου έως τις 31 Οκτωβρίου. Τα κλαδιά και τα ξερά χόρτα πρέπει να τοποθετούνται μέσα σε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων δίπλα στους κάδους και να ειδοποιείται ο Δήμος για την απομάκρυνσή τους.


Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010, ο Δήμος μας θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό/αποψίλωση του οικοπέδου και θα καταλογισθεί η δαπάνη καθαρισμού/αποψίλωσης και το προβλεπόμενο πρόστιμο.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή