Ζητούνται διαµερίσµατα και ιατρικό προσωπικό για το πρόγραµµα προσωρινής στέγασης προσφύγων στο Δήμο Αθηναίων


Να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν το πρόγραµµα ενοικίασης διαµερισµάτων σε πρόσφυγες καλεί τους πολίτες ο δήµος Αθηναίων, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση σε γιατρούς για την κάλυψη αναγκών συγκεκριµένων ειδικοτήτων.

Η εφαρµογή του προγράµµατος Προσωρινής Στέγασης Προσφύγων που υλοποιεί ο δήµος Αθηναίων, µέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, σε συνεργασία µε την Ύπατη Αρµοστεία των Ηνωµένων Εθνών και µε χρηµατοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζεται µε γοργούς ρυθµούς.

Αφορά συνολικά 200 διαµερίσµατα για το 2016 και την παροχή διατροφής και υποστήριξης σε ευπαθείς οµάδες προσφύγων. Σηµειώνεται ότι ήδη έχουν πραγµατοποιηθεί συµβάσεις για περισσότερα από 80 διαµερίσµατα.

Μέσω του προγράµµατος καλούνται ιδιοκτήτες διαµερισµάτων που βρίσκονται στα όρια των δήµων Αθηναίων, Αγίου ∆ηµητρίου, Βύρωνα, ∆άφνης – Υµηττού, Ζωγρά- φου, Μοσχάτου Ταύρου και Νέας Σµύρνης, να µισθώσουν το ακίνητο τους µε όρους που προβλέπουν την προπληρωµή όλων των ενοικίων, την κάλυψη των λογαριασµών και των κοινοχρήστων. Το πρόγραµµα «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» προβλέπει επίσης οι ωφελούµενοι πρόσφυγες να λαµβάνουν οικονοµική βοήθεια µέσω προπληρωµένων καρτών για την κάλυψη των αναγκών τους για σίτιση και αγαθά υγιεινής.

Πληροφορίες για το πρόγραµµα καθώς και το έντυπο για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για ενοικίαση ακινήτου θα βρείτε στο www.developathens.gr/misthosis

 Παράλληλα για την οµαλή υλοποίηση του προγράµµατος, προκηρύσσονται 10 θέσεις ιατρικού προσωπικού στις ειδικότητες:

• Ειδικότητα Γενικής Ιατρικής (2 θέσεις)
 • Ειδικότητα Ψυχιάτρου (2 θέσεις)
• Ειδικότητα Γυναικολόγου (2 θέ- σεις)
 • Ειδικότητα Παιδιάτρου (2 θέσεις)
 • Ειδικότητα Ψυχολογίας (2 θ.)

Πληροφορίες στο www.developathens.gr/eggrafi_yphresies. Μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210 3312015– 16-17 ή στο relocation@developathens.gr.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή