Ο Σαράντης πρόεδρος της Περιφερειακή Ενωση ∆ήµων Αττικής


Αλλαγή φρουράς στη Περιφερειακή Ενωση ∆ήµων Αττικής και την θέση του προέδρου ανέλαβε ο ∆ήµαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Νικός Σαράντης διαδεχόµενος τον ∆ήµαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση που αντίστοιχα πήρε τη θεση του Γενικού Γραµµατέα. Από την συνεδρίαση αποχώρησε η παράταξη του κ. Στεργίου η οποία θεωρώντας ότι το προεδρείο της ανήκει ως πρώτη δύναµη, έχει προσφύγει στα δικαστήρια κατά της εκλογικής διαδικασίας.

Ο κ. Στεργίου επανάλαβε την άποψή του ότι η πρώτη δύναµη στις εκλογές της ΠΕ∆Α πρέπει να αναλαµβάνει και την προεδρεία. Της συνεργασίας των τριών παρα- τάξεων Σαράντη, Γκότση, Ιωακειµίδη υπεραµύνθηκαν µε τις τοποθετήσεις τους οι δύο τελευταίοι απαντώντας στον κ. Στεργίου.

Οι Ιωακειµίδης και Γκότσης χαρακτήρισαν την συνεργασία των τριών παρατάξεων και µάλιστα µε εναλλασσόµενο προεδρείο ένα βήµα µπροστά για την Αυτοδιοίκηση και αποτίµησαν ως θετική την πρώτη φάση της θητείας λέγοντας ότι η ΠΕ∆Α έχει κάνει ήδη αρκετά και αποµένουν πολλά ακόµη να γίνουν.

Οι δύο δήµαρχοι χαρακτήρισαν θετική και πρωτοποριακή εξέλιξη οι παρατάξεις παρά τις διαφορές τους που συνεχίζουν να υπάρχουν, να βρίσκουν ένα κοινό πρόγραµµα και να συνεργάζονται.
Ο κ. Ιωακειµίδης τόνισε ότι οι αιτιάσεις του κ. Στεργιού για το αυτοδίκαιο της µεγαλύτερης παράταξης δεν προκύπτει από πουθενά και ότι δεν είναι λογικό να διοικεί µια παράταξη µε 9 στους 25 συµβούλους.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, παρόντες ήταν τελικά 15 και ο κ. Σαράντης έλαβε 13 ψήφους αφού ο κ. Τσουκαλάς της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο κ. Σακούτης απείχαν. Ο Νίκος Σαράντης είναι ∆ήµαρχος Αγίων Αναργύρων από το 2006. ∆ιετέ λεσε πρόεδρος της ΠΕ∆Α στην προηγούµενη περίοδο 2011 – 2015 και Πρόεδρος του Α.Σ.∆.Α στην περίοδο 2009 – 2011. Είναι µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της Τ.Ε.∆.Κ.Ν.Α. από το 2007.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή