Στέφανος Ξεκαλάκης:Εμείς θέλουμε μια φυγή προς τα εμπρός με έναν αυτοτελή προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης.

Σημεία  συνέντευξης Στέφανου Ξεκαλάκη, Γραμματέα  ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και στους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο:

 

Για την κρίση με το Ποτάμι και αν πρόκειται για οριστική ρήξη

Όταν κάτι κυοφορείται υπάρχουν και οδύνες.

Θέλω να διατηρήσω την αισιοδοξία μου  που απορρέει από τα όσα αφουγκράζομαι από την κοινωνία και τα θέλω των προοδευτικών πολιτών.

Οι προοδευτικοί πολίτες θέλουν τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου φορέα που θα αποτελέσει τον προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης της χώρας. Όποιος σταθεί εμπόδιο -ακούσια ή εκούσια- αυτός θα χάσει στην πορεία του χρόνου και όχι ο χώρος μας.

Οι προοδευτικοί πολίτες θα μας κρίνουν. Εμείς θέλουμε μια φυγή προς τα εμπρός με έναν αυτοτελή προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης.

 

Για την αρνητική επισήμανση του Ποταμιού περί εθνικής συνεννόησης και την απάντηση του ΠΑΣΟΚ ότι κοιτάζει προς τη ΝΔ

Η εθνική συνεννόηση είναι βασική μας θέση από τον Μάιο του 2012. Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια ή αγεφύρωτο χάσμα.

Όποιος θέλει είτε να δώσει παράταση ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε να γίνει δεκανίκι της δεξιάς για να ξαναδούμε υπουργούς τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη, ας πάει να το κάνει κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη ΝΔ. Εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο.

Θέλουμε ένα κόμμα που θα ενώσει τους Έλληνες, που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες και θα αμβλύνει τον κοινωνικό διχασμό. Ένα ισχυρό πολιτικό φορέα που θα επαναφέρει την πολιτική ισορροπία, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, η οποία θέλει τους σοσιαλδημοκράτες να αντιπαρατίθενται με τη δεξιά.

 

Για το αν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι ως ύστατη προσπάθεια

Υπάρχουν πάρα πολλά «πόδια» που κρατούν την πόρτα ανοιχτή. Δεν υπάρχει καμία διάθεση να κλείσουν οι πόρτες προς όσους θέλουν να δουν θετικά το εγχείρημα. Όλοι θα κριθούμε από τη στάση μας.

Καμία ματαιοδοξία και κανένας προσωπικός σχεδιασμός δε μπορεί να σταματήσει το εγχείρημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή