Στ.Ξεκαλάκης: Δεν είναι η ώρα να διχάζουμε τους Έλληνες, αλλά να αναζητούμε πολιτικές που τους ενώνουν.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΞΕΚΑΛΑΚΗ

 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΤΟ Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9.84»

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ  ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΙΚΟ

 

 

Ερωτώμενος σχετικά με τη ματαίωση της διάσκεψης του ΣτΕ απάντησε:

 

Η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας μας γι’ αυτό θα πρέπει, σε περιόδους κρίσης του πολιτικού συστήματος όπως η σημερινή, για θέματα μείζονος σημασίας να επιταχύνει τις διαδικασίες και να εκδίδει γρήγορα αποφάσεις, οι οποίες θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές.

Η ματαίωση αυτή δυστυχώς συμβάλει στη συντήρηση ενός νοσηρού κλίματος.

 

Για το θέμα που προέκυψε με το μάθημα των θρησκευτικών τοποθετήθηκε ως εξής:

 

Δεν ήταν τυχαία η περίοδος που η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα. Το θέμα αναδείχθηκε τώρα για να αποπροσανατολισθεί η κοινωνία από τα σοβαρά προβλήματα που βιώνει.

Το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της διάκρισης Κράτους – Εκκλησίας και έχει δώσει στο παρελθόν δείγματα γραφής για τη στήριξη της ανεξιθρησκίας και μέσα από το νόμο των ταυτοτήτων. 

Οι λύσεις όμως πρέπει να αναζητούνται μέσα από διάλογο με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Δεν είναι η ώρα να διχάζουμε τους Έλληνες, αλλά να αναζητούμε πολιτικές που τους ενώνουν.

                                                                                                                         

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ απάντησε:

 

Η λογική της διαρκούς γένεσις νέων πολυέξοδων αναγκών για τη λειτουργία των κομμάτων δεν ανταποκρίνεται στην αντίληψη που διέπει όσους ασχολούμαστε σήμερα στα κομματικά δρώμενα του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η λογική είχε υιοθετηθεί στο παρελθόν από το σύνολο των κομμάτων και σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να τη συντηρούν.

Προκαλώ και προσκαλώ τους ομολόγους μου απ’ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να δημοσιοποιήσουμε από κοινού τα λειτουργικά έξοδα των κομμάτων μας. 

Να δώσουμε στη δημοσιότητα τα κόστη των τελευταίων προεκλογικών αγώνων για να έχει εικόνα ο Ελληνικός Λαός του τι συμβαίνει.

Αν αυτό γίνει αποδεκτό, θα καταστεί ευδιάκριτο, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ, όλοι εμείς, λειτουργούμε κατά τρόπο που δεν προκαλεί το χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό.

Αντιθέτως, από το υστέρημά μας παλεύουμε για να γίνουν οι ιδέες μας κτήμα των Ελλήνων Πολιτών. 

                                                       

Για την κεντροαριστερά και αν αναμένεται κάποια καινούργια εξέλιξη:

 

Περιμένω κάτι καινούργιο και το περιμένω από εκεί που εξαρχής έπρεπε να αναζητηθεί. 

Από τους Προοδευτικούς Έλληνες Πολίτες που με την ενεργό συμμετοχή τους στις επικείμενες διεργασίες θα δώσουν τη λύση για το Χώρο.

Προχωράμε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά το κάλεσμα προς όλους είναι διαρκές και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στο τέλος το εγχείρημα θα έχει επιτυχία.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή