ΒΙΝΤΕΟ-Εντυπώσιακές εικόνες απο τo Σανατόριο της Ρόδου-Λήψη με drone

To Σανατόριο της Ρόδου – The Sanatorium – dji phantom4 & osmo

Οι ιστορίες πίσω απ΄ τα κτήρια. Φαντάσματα σήμερα ενός παρελθόντος που είχε πόνο, θανάτους, δυστυχία. Η φυματίωση, η φθίση, το χτικιό, υπήρξε η μάστιγα για το πρώτο τουλάχιστον μισό του 20ου αιώνα. Η πείνα και οι κακουχίες την περίοδο του πολέμου ως αποτέλεσμα είχαν την αιμόπτυση, κι όταν μια οικογένεια ανακάλυπτε ότι ένας δικός της άνθρωπος ήταν φθισικός άρχιζε τον αγώνα να του βρει τα στοιχειώδη για να φάει κι ένα κρεβάτι σε Σανατόριο.
Τόπο των ζωντανών νεκρών τα έλεγαν. «Εσείς όσοι μπαίνετε αφήστε κάθε ελπίδα» έγραφαν οι λογοτέχνες της εποχής και έκαναν τραγούδι τον πόνο τους οι άρρωστοι «Με το βουνό θα γίνω φίλος και με τα πεύκα συντροφιά, κι όταν θα κλαίω και πονώ θ΄ αναστενάζει το βουνό» έγραψε ο Λουκής Νταράλας βασιζόμενος σε αληθινή ιστορία.
Το Σανατόριο της Ρόδου στην Ελεούσα που σήμερα καταρρέει και λένε ότι αναζητούν επενδυτές για την αξιοποίησή του, κάποτε ήταν ο καταφύγιο των μελλοθάνατων και σιγά-σιγά όταν ο βάκιλος δεν ήταν πια τόσο μεγάλος εχθρός αφού βρέθηκαν ισχυρά αντιβιοτικά, έγινε το «σπίτι της παρηγοριάς».

Πηγή Κειμένου : http://rodiaki.gr/

ΛΗΨΗ ΑΠΟ :
time music production
facebook : time music production
e-mail : timemusicproduction@hotmail.com
info 6942553331

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή