Παύλος Χρηστίδης:Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναγκάζεται να πάρει πίσω το νόμο που έφερε

Σημεία παρέμβασης

του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Παύλου Χρηστίδη στην τηλεόραση της ΕΡΤ

και στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”

με τους δημοσιογράφους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα

 

 

“Πυρά εξαπέλυσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στην ΕΡΤ στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για τις άδειες δήλωσε ότι «επί μήνες ταλαιπωρεί το δημόσιο λόγο την ώρα που ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Μας ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος, που είδε χθες τις συντάξεις του κομμένες και δεν μπορεί να ακούει τον κ. Παππά να επιμένει στο καπρίτσιο του». 

Συνέχισε λέγοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είχε προτείνει για το θέμα των αδειών σύμφωνα με το Σύνταγμα αρμόδιο είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων και των λειτουργιών και επεσήμανε ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε αυτό ακριβώς που λέγαμε εμείς και πολιτικά και νομικά».

Εν συνεχεία ο κ. Χρηστίδης επανέλαβε το πλαίσιο της πρότασης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που αναφέρει την «προκήρυξη δέκα άδειών από το ΕΣΡ με αντίτιμο 20.000.000 – 30.000.000 ευρώ, με διασφάλιση ή και διεύρυνση των θέσεων εργασίας». 

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τόνισε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναγκάζεται να πάρει πίσω το νόμο που έφερε, ενόσω η Νέα Δημοκρατία αναγκάζεται να καταθέσει προτάσεις για πρόσωπα. Αν επιθυμούν να μην κλείνει αυτή η συζήτηση, είναι επειδή συμφέρει και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τους ΑΝ.ΕΛ. στην απόκρυψη των προβλημάτων και η Νέα Δημοκρατία παίζει το ίδιο παιχνίδι. Εμείς θα ασχοληθούμε, όμως, με τα πραγματικά προβλήματα».  

Ο κ. Χρηστίδης στην τοποθέτησή του έθιξε το θέμα της περικοπής των συντάξεων λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο κ. Κατρούγκαλος την ώρα που κόβει τις συντάξεις να βγαίνει με χαμόγελο και να δηλώνει ότι θα αυξήσει τις συντάξεις έτσι όπως κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική την οποία, δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση αποτυγχάνει να την εφαρμόσει. Οδηγούμαστε σε επικίνδυνο διχασμό που πρέπει να λάβει τέλος».

Στη συνέχεια, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανέφερε  ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε δηλώσεις για τέταρτο μνημόνιο, κλίμα γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό που βαίνει προς το χειρότερο, καταστάσεις στην ελληνική οικονομία που σφίγγουν διαρκώς και γύρω από το δημόσιο και γύρω από τον ιδιωτικό τομέα και μια κυβέρνηση που δεν απαντά στα μεγάλα ζητήματα».

Κλείνοντας, αναρωτήθηκε αν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ νιώθουν περήφανοι για την υπερψήφιση της απόρριψης άρσης της ασυλίας του κ Νικολοπούλου, για την επίθεση του εναντίον των ομοφυλοφίλων. “

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή