Σσσσωραίος !

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Σσσσωραίος !


Όποιος διακωμώδησε την Ελλάδα ως «χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας» είχε δίκιο. Το ίδιο κι ο Γιάννης Τσαρούχης, όταν έλεγε ότι «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». Το τελευταίο το πήρε κατά γράμμα ο Αρτέμης (για τους φίλους Μάκης) Σώρρας, ο οποίος δήλωσε «εθνικός ευεργέτης». Ως διαχειριστής χρηματικού ποσού 600 δισ. ευρώ, είναι έτοιμος να απαλλάξει τη χώρα από όλα τα δάνεια και τα μνημόνια αλλά και να καλύψει κάθε οικονομική υποχρέωση κάθε πολίτη προς Εφορία, Ταμεία κλπ. Δεν πειράζει που δεν το πιστεύετε εσείς. Είναι βεβαιωμένο από τον Απρίλιο του 2013 με δικαστική απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (Απόφαση Αριθμός 67650/13»).

«Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε, ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία “RedPantherLimited”, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000), λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Αυτά γράφει, ανάμεσα σε άλλα εξωφρενικά, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία ήδη έχει καταστεί αμετάκλητη. Δηλαδή κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει. Διότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν φρόντισε να ασκήσει αναίρεση εναντίον της (τουλάχιστον για τις αιτιολογίες). Οι Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης  παραπέμφθηκαν σε δίκη για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σχετικά με το ποσόν των… six billion dollars που διαδίδει ότι θέτει ο πρώτος στη διάθεση της χειμαζόμενης ελληνικής πολιτείας προκειμένου να μας απαλλάξει από το «απεχθές και επονείδιστο» χρέος.
«Αποδείχθηκε» δηλαδή πως ο εθνικός ευεργέτης Σώρρας έχει τα δισεκατομμύρια που προέρχονται από ομόλογα της «Τράπεζας της Ανατολής», και αφού κατά το δικαστήριο, «τα λεφτά υπάρχουν», όσοι αμφισβητούν ότι υπάρχουν είναι ποινικώς διωκτέοι…
Αφού λοιπόν κατέστη αμετάκλητη η εν λόγω δικαστική απόφαση, ο «μέγας ευεργέτης» Σώρρας την ανάρτησε στα γραφεία της κίνησής του (ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ) και προπαγανδίζει ότι μετά την αποπληρωμή του εξωτερικού μας χρέους τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στους Έλληνες για εξόφληση των ιδιωτικών χρεών τους προς το Δημόσιο. Έτσι τους καλεί να δώσουν εντολή εκχώρησης των χρημάτων που τους αναλογούν από τον λογαριασμό των 600 δισ. δολαρίων, ώστε να πληρωθούν ή συμψηφιστούν τα χρέη τους στην Εφορία και άλλους δημόσιους Οργανισμούς. Το κίνημα συνεχώς μεγαλώνει, δικαιωμένο με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
Εννοείται ότι η τελεσίδικη και αμετάκλητη δικαστική απόφαση αντικαθιστά τα χρήματα. Όπως λ.χ. μια τραπεζική επιταγή είναι εισπρακτέα «επί τη εμφανίσει». Ως εκ τούτου η απόφαση αυτή αξίζει 600 δισ.! Η απόφαση των δικαστών που εξακολουθούν να δικάζουν ανάμεσά μας, όμως εφιστά την προσοχή όλων μας: «Οι όροι δε, που έθεσε [ο μέγας ευεργέτης] για την εκταμίευση του ποσού ήταν η διεξαγωγή λογιστικού ελέγχου από επιτροπή διεθνών πραγματογνωμόνων, υπό την εποπτεία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος του δημόσιου χρέους…».
Όμως ενός κακού μύρια έπονται. Διότι οι οπαδοί του Κινήματος Σώρρα, έχοντας ως δικαιολογητικό την δικαστική αυτή απόφαση ζητούν από Δημόσιους Οργανισμούς συμψηφισμό των χρεών τους με βάση το «κατά κεφαλήν» ανά  Έλληνα οφειλέτη δικαιούμενο ποσό. Έτσι οι Οργανισμοί έχουν βομβαρδιστεί με τέτοιες αιτήσεις συμψηφισμού. Οι περισσότεροι Οργανισμοί προσπαθούν να εξηγήσουν στους «δικαιούχους» ότι αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Οι οφειλέτες όμως επιμένουν στο «δίκαιό τους» και βλέπουν από πίσω ξένους δακτύλους, Εβραίους, μασόνους, τον Σόιμπλε και άλλους συνήθεις ύποπτους.
Υπήρξε όμως και δικαστική συνέχεια του πράγματος: Εισαγγελέας της βόρειας Ελλάδας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά διευθυντή μεγάλου δημόσιου Οργανισμού ασφάλισης για το βαρύτατο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, συνεπαγόμενο απόλυση (του διευθυντή και όχι του Εισαγγελέα!), γιατί δεν προχώρησε στον συμψηφισμό (!), όπως ζητούσαν οι «δικαιούχοι» οφειλέτες…
Η οργάνωση του Αρτέμη Σώρρα έχει όλα τα χαρακτηριστικά των ψευτοθρησκευτικών σεχτών των ΗΠΑ. Ένας γκουρού, ένας σκληρός πυρήνας και χιλιάδες πιστοί είτε απελπισμένοι είτε χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που αναζητούν δίπλα του τη Γη της Επαγγελίας. Στην διαλυμένη Ελλάδα του 2017 είναι λογικό για έναν τέτοιου τύπου σχηματισμό να καλπάζει. Συν τοις άλλοις πρόκειται για μια οργάνωση που κηρύσσει το μίσος και τον ρατσισμό.
Ο Σώρρας έχει γραφεία σε ολόκληρη την χώρα, στις συγκεντρώσεις του γεμίζουν ασφυκτικά μεγάλες αίθουσες (κάτι που θα ζήλευε οποιοδήποτε κόμμα) και σε εκδηλώσεις που οργανώνει από την αρχαία Ολυμπία ως σε καφενεία της επαρχίας ολοένα και πολλαπλασιάζονται οι… πιστοί. Αυτοί που δίνουν την διαβεβαίωση πως αν παραβούν τον όρκο τους «θα διαλυθεί ο κυτταρικός ιστός του σώματός τους» !
Υπάρχει βίντεο στο You Tube στο οποίο ιερέας διακόπτει συνέλευση οπαδών του Σώρρα σε καφενείο της επαρχίας και του γίνεται άγρια, λεκτική, επίθεση. Στην αρχή βέβαια, του βίντεο, φαίνεται ο παππάς να ρίχνει τις φιτιλιές όταν τους λέει: «Καλά δεν ντρέπεστε να ακούτε αυτούς τους Αντίχριστους;». Και το ματς ξεκίνησε. «Ουστ» του φώναζαν και εκείνος απαντούσε ψύχραιμα. «Είσαι σώγαμπρος;», «ξύπνα παπά», «πάγαινε με τα δισεκατομμύρια της εκκλησίας σου». «Παράτα μας» του φώναζαν. «Σε πονάει γιατί ο Δίας δεν είναι Εβραίος;» είναι μόνο κάποιες από τις απίστευτες εκφράσεις των υποστηρικτών του «σωτήρα» Αρτέμη Σώρρα με τον συγκεκριμένο ιερέα.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Όπως παρουσιάστηκε σε ρεπορτάζ στο κανάλι «Ε», η πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα του αρχηγού του φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» ήταν ενοικιαστής φουσκωτών παχνιδιών σε υπαίθριους παιδότοπους σε περιοχές της Αχαΐας. Ως το 2003, όταν και άνοιξε μια επιχείρηση που εισήγαγε φορτηγά αυτοκίνητα και βαρέα αγροτικά μηχανήματα (εκσκαφείς, μπετονιέρες κ.λπ.). Αυτή η επιχείρηση άντεξε μέχρι το 2010. Κλείνοντας άφησε και κάποια απλήρωτα ενοίκια. Από το 2010 και μετά ο Μάκης Σώρρας «χάθηκε» από την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και… μετακόμισε στην Αθήνα, όπου έγινε γνωστός ως κάτοχος μετοχών μεγάλης αξίας και το 2013, σε πανελλήνιο επίπεδο πια, ως εκπρόσωπος Ελλήνων ομογενών που κατέχουν τίτλους πολύ μεγάλης αξίας στα χέρια τους.  
Για την ιστορία να πούμε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Bill Gates έχει περιουσία «μόνο» 81 δισ. δολάρια, 8 φορές λιγότερα από τον … Μάκη (Αρτέμη) ενώ ο μεγιστάνας πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κρύβεται από ντροπή όταν τον βλέπει αφού έχει μόνο 4,9 δισ.…
Ο ρομαντικός ποιητής Άγγελος Βλάχος είχε γράψει ένα ποίημα με τίτλο «Η ωραία Ελλάς». «Ξεύρεις την χώραν που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα…» Το ποίημα διακωμωδήθηκε στο περιοδικό «Ραμπαγάς» και έκτοτε η φράση «η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας»  χρησιμοποιείται ως ειρωνική αναφορά σε παλαιότερη στομφώδη και εξωπραγματική ωραιοποίηση της Ελλάδας.
Φαιδρός: Αυτός που λάμπει από χαρά. Αυτός που προκαλεί γέλιο ή ευχαρίστηση. Μεταφορικά, αυτός τον οποίο δεν μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή