Συνεργασία ΚΕΔΕ – ΚΕΕΛΠΝΟ

Τη στενή συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με στόχο δράσεις για την πρόληψη της υγείας των πολιτών, εγκαινίασαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και συμφωνήθηκε η συμπόρευση των δύο φορέων για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη εποχικών νοσημάτων όπως είναι η γρίπη αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της υγείας των προσφύγων – μεταναστών.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τον κ. Ρόζενμπεργκ για την «σημαντική ένωση δυνάμεων» και επισήμανε πως «στόχος είναι, μέσω αυτής της συνεργασίας, να βρεθούμε για μια ακόμη φορά κοντά στην κοινωνία, με σωστή και εποικοδομητική ενημέρωση στον τομέα της πρόληψης της υγείας ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν υπεύθυνα και έγκαιρα τις προκλήσεις για την δημόσια υγεία».
Μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, o κ. Πατούλης δήλωσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούληση της να συμβάλει ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της πρόληψης και της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών σχετικά με την προστασία της υγείας. Η χώρα μας, λόγω και του έντονου μεταναστευτικού φαινομένου, μας χρειάζεται όλους. Κυρίως χρειάζεται εκείνες τις δυνάμεις που έχουν την εμπειρία άμεσα και αποτελεσματικά να κινητοποιήσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η υγεία των πολιτών. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες με όσα μέσα διαθέτουμε, καθώς αποτελεί προτεραιότητα μας η προάσπιση του αγαθού της υγείας, αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών».  

Πήγαινε στην κορυφή