Τελευταίο αντίο στον Βασίλη Παπαδιονυσίου «Παρέλαβε βράχο, παρέδωσε πόλη»

Αυτά ήταν τα λόγια του στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου, όταν κλήθηκε πριν κάποια λίγα χρόνια να χαρακτηρίσει τη θητεία του Βασίλη Παπαδιονυσίου στο Δήμο Γαλατσίου. Τα λόγια αυτά ακούστηκαν δια στόματος του πρώην δημάρχου Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη στον επικήδειο που εκφώνησε, εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά. Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη στον Ι.Ν. της Αγίας Γλυκερίας την περασμένη Δευτέρα και η ταφή έγινε στο 2ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Πρώτη και με κόμπους στο λαιμό αποχαιρέτισε τον Βασίλη Παπαδιονυσίου η σύζυγός του Άντα Νικολαΐδου, η οποία είπε: «Για μένα, Βασίλη μου, ήσουν ο σύζυγος, ο φίλος, ο πατέρας. Έμαθα πολλά πράγματα από σένα και με στήριξες σε δύσκολες στιγμές. Καλό σου ταξίδι, θα σε θυμάμαι και θα σ’αγαπώ πάντα!»
Ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, στον επίκηδειο που εκφώνησε, ανέφερε ότι: «Δήμαρχε, μπορεί να φεύγεις σήμερα αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές όλων των Γαλατσιωτών και όλοι θα σε θυμούνται για το έργο σου και για τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου.»

Ακολούθησαν επικήδειο από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, τον πρώην δήμαρχο Γαλατσίου Κυριάκο Τσίρο, τον πρώην δήμαρχο Χολαργού Δημήτρη Νικολάου, τον δημοτικό σύμβουλο και χρόνια συνεργάτη του Νίκο Μαγκανάρη, τον Αντώνη Χωριανόπουλο και τον Θανάση Καρανάσιο.
Παρευρέθηκαν επίσης, στην τελετή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Κώστας Γείτονας, ο πρώην Δήμαρχος Γαλατσίου Θεόδωρος Τούντας, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζανέτος, ο πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου Γρηγόρης Τηνιακός, και Γέρακα Θωμάς Μπακαλάκος. Παρέστη επίσης σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου καθώς και πολλοί πρώην δημοτικοί σύμβουλοι όλων των δημοτικών παρατάξεων.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΟΥ

Γεννημένος το 1931 στα Καμίνια του Ν. Αχαΐας, ήταν το πρώτο από τα πέντε παιδιά του Κωνσταντίνου και της Αλεξάνδρας Παπαδιονυσίου. Τελείωσε το Δημοτικό στη γενέτειρά του κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και ολοκλήρωσε τη Β’/θμια Εκπαίδευση στην Αθήνα όπου η οικογένειά του εγκαταστάθηκε με την απελευθέρωση.
Απεφοίτησε από το 8ο Γυμνάσιο Αθηνών στα Πατήσια και κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εργάστηκε παράλληλα στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Το 1956 μετακομίζει από τα Πατήσια, στο Γαλάτσι, στην οδό Νάξου.
Εκδηλώνοντας από νωρίς το αγωνιστικό και δημοκρατικό του πνεύμα, εντάσσεται στη Νεολαία Ένωσης Κέντρου (ΕΔΗΝ) του Γ. Παπανδρέου ως ιδρυτικό μέλος.
Το 1964 εκλέγεται 1ος Δήμαρχος Γαλατσίου.
Το 1967 διακόπτεται απότομα η θητεία του μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Κατά την περίοδο της δικτατορίας ασχολείται με τη δικηγορία, ενώ παράλληλα στο δικηγορικό του γραφείο γίνονταν συναντήσεις αρκετών φίλων και διανοούμενων με θέμα την απαλλαγή από το στρατιωτικό καθεστώς.
Επανέρχεται στο Δήμο με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα προσχωρεί ως ιδρυτικό μέλος στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) που ιδρύεται από τον Ανδρέα Παπανδρέου, και βρίσκεται στη Κεντρική Επιτροπή.
Το 1975 επανεκλέγεται Δήμαρχος Γαλατσίου με τους συνεργάτες της Ένωσης Κέντρου Νέων Δυνάμεων και της Αριστεράς, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοκρατική Συνεργασία Γαλατσίου» και παραμένει μέχρι και το 2002.
Το 1979 εκλέγεται στη Διοικούσα Επιτροπή της ΤΕΔΚΝΑ και διατελεί πρόεδρός της για δύο συνεχόμενες θητείες. Κατά τη δεκαετία του ‘80 δραστηριοποιείται ως μέλος του Δ.Σ. της Κίνησης για την Ειρήνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την επικοινωνία και την Ανάπτυξη, είναι επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Εμπορικής Τράπεζας και την ΗΛΠΑΠ.
Αρκετές φορές του προτάθηκαν ρόλοι στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά ποτέ δεν θέλησε να εγκαταλείψει το Δήμο Γαλατσίου.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ
ΤΟΥ Β. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

• ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Είναι βαρύ το πένθος, όχι μόνο στο Γαλάτσι αλλά και στην Ελλάδα, καθώς έφυγε ο «αιώνιος» Δήμαρχος Γαλατσίου, ο Δήμαρχος των Δημάρχων, ο Βασίλης Παπαδιονυσίου.
Στα 32 χρόνια Δημαρχίας του το Γαλάτσι εξελίχθηκε σταδιακά από μικρό οικισμό με χωματόδρομους σε σύγχρονη πόλη και με τις πρωτοβουλίες του ενίσχυσε το ρόλο των δημάρχων σε πανελλαδικό επίπεδο, σε μια εποχή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Δήμοι, είχαν ελάχιστες αρμοδιότητες και μηδαμινούς πόρους. Ο ίδιος έμεινε στον Δήμο και στο Γαλάτσι και αγωνίστηκε για την πόλη του, αλλά και για το δικαίωμα όλων των Δημάρχων να μπορούν να βελτιώσουν την άσκηση του έργου τους ενάντια στην εκάστοτε ηγεμονική πολιτική των κυβερνήσεων. Η βαθιά πίστη του στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ανιδιοτέλεια, η σεμνότητα και η εντιμότητα που τον χαρακτήριζαν, τον έκαναν τον πιο αγαπητό και σεβαστό Δήμαρχο στο Γαλάτσι.
Δεν του άρεσαν τα μεγάλα λόγια, οι δημοτικές μεγαλοστομίες και οι φλυαρίες στα Δημοτικά Συμβούλια. Ό,τι έλεγε, το έλεγε με τις πράξεις και τα έργα του. Με την κατασκευή εκατοντάδων έργων και δικτύων. Με την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής, η οποία ενίσχυσε και βοήθησε σημαντικά και διαχρονικά χιλιάδες Γαλατσιώτες και όχι μόνο. Με τις εθνικές του πρωτοβουλίες στους τομείς της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της καταπολέμησης της φτώχιας, της προώθησης της ειρήνης, της προστασίας των παιδιών.
Ήμουν μόνο 10 ετών όταν τον γνώρισα κι εγώ πρώτη φορά. Δεν θα ξεχάσω αυτή την πρώτη μας γνωριμία που έγινε στο γραφείο του. Αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά. Ήταν ένας πολύ ζεστός άνθρωπος που ήθελε πάντα να βοηθήσει τον πλησίον του. Τον ευχαριστώ για τη βοήθειά του, αλλά και για την έμπνευσή του, που ακόμη και σήμερα είναι διάχυτη μέσα στους τοίχους του δημαρχιακού μεγάρου.
Το Γαλάτσι τον ευγνωμονεί για τη συνεισφορά του. Ο Δήμος θα μνημονεύει πάντα το όνομά του. Μια χώρα τον ευχαριστεί για την εθνική παρακαταθήκη του στην εξέλιξη του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αιωνία του η μνήμη.

• ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΚΑΝΑΡΗΣ,
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Με συγκίνηση, θλίψη και απέραντο σεβασμό, το Γαλάτσι αποχαιρετά τον Βασίλη Παπαδιονυσίου, μια εμβληματική και χαρισματική προσωπικότητα, έναν άξιο Δήμαρχο, τον πρώτο δήμαρχο της πόλης που την υπηρέτησε με συνέπεια, εργατικότητα και αυταπάρνηση περισσότερο από 30 χρόνια. Ο Βασίλης Παπαδιονυσίου συμβολίζει μια ολόκληρη εποχή για το Γαλάτσι.
Ταύτισε τη ζωή του με την πόλη μας, το Δήμο μας, που γι’αυτόν έγινε το σπίτι του και εμείς, οι στενοί συνεργάτες του, η δεύτερη οικογένειά του. Η φήμη του έφτασε σε ολόκληρη τη χώρα και το όνομά του έγινε συνώνυμο αυτής της πόλης. Οι Γαλατσιώτες επί 8 θητείες ανταπέδιδαν την αγάπη και το ενδιαφέρον του γι’αυτούς, ανανεώνοντας τη θητεία του, τις περισσότερες φορές από την πρώτη Κυριακή, καθώς συγκέντρωνε τη γενική αποδοχή, ανεξάρτητα από κόμματα και μηχανισμούς.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαδιονυσίου ανήκε σ’εκείνη τη γενιά των διεκδικητών αυτοδιοικητικών που έπρεπε να δημιουργήσει υποδομές για να αποκτήσουν οι πολίτες τα στοιχειώδη: δρόμους, νερό, αποχέτευση, σχολεία. Συνέχισε όμως και με την επόμενη γενιά των μεγάλων έργων. Με καθημερινή όμως την αγωνία και διαρκή επίβλεψη να μην αφήσει χρέη. Και συχνά επικρινόταν γι’αυτό.
Πόσο επίκαιρη η νοοτροπία του όμως σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα;
Παρέλαβε ένα χωριό, όπως αρεσκόταν να λέει, και παρέδωσε μια σύγχρονη πόλη με όλα τα θετικά και τα αρνητικά της. Ξεχωρίζει το Άλσος Βέικου, ένα έργο υπερτοπικής αξίας και σημασίας, στολίδι για όλο το λεκανοπέδιο με άρτιες αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, πόλος έλξης χιλιάδων ανθρώπων, ιδίως νέων, καθημερινά. Χάρη στους αγώνες του, έμεινε αδόμητη η πλευρά των Τουρκοβουνίων από τη μεριά του Γαλατσίου, που δίνει τη δυνατότητα στις επόμενες γενιές για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, πνεύμονα πρασίνου για όλη την Αττική. Η διεκδίκηση και ανακατασκευή του κτιρίου που στεγάζεται το σημερινό δημαρχείο και δεκάδες έργα σε όλες τις γειτονιές του δήμου, φέρνουν τη σφραγίδα του, χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά τους δημότες, διατηρώντας πάντα χαμηλά τα δημοτικά τέλη.
Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαδιονυσίου ξεχώριζε για πολλά. Χαρακτηριστική όμως ήταν η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και η σαφήνεια και μεστότητα του λόγου του. Άνθρωπος αποφασιστικός, ολιγόλογος, αφοσιωμένος ηγέτης, διακριτικός, σεμνός, ευγενής, ευαίσθητος, ουσιαστικός στα λόγια και ενεργός στην πράξη, απεχθανόταν την υπερβολή, την περίσσια προβολή, τον λαϊκισμό. Ένας δημοκράτης που δεν διαχώριζε τους ανθρώπους κατά τις πολιτικές τους προτιμήσεις αλλά με βάση την προσήλωσή τους σε αρχές και αξίες.
Τον θυμάσαι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί ήταν το γραφείο του, να δέχεται καθημερινά τους πολίτες, να ακούει τα προβλήματά τους, ακόμα και τα προσωπικά τους, να τους ενισχύει με κάθε τρόπο και φυσικά οικονομικά. Η αποζημίωσή του συχνά δεν έφτανε να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Έμεινε ένας από εμάς, έζησε φτωχικά και μετρημένα. Δεν του άρεσε η πολυτέλεια, δεν είχε καν αυτό κίνητρο, δεν διασκέδαζε. Πίσω από το αυστηρό και βλοσυρό βλέμμα, διέκρινες έναν άνθρωπο δοτικό και συναισθηματικό.
Αυστηρός στις εξωτερικές επαφές του, αυστηρός κυρίως με τον ευατό του, απόμακρος για κάποιους που τον γνώριζαν για πρώτη φορά, ήταν βαθιά ανθρώπινος, αληθινά δοσμένος σ’αυτό που έκανε, χωρίς να το εγκαταλείψει, αν και του προτάθηκαν σημαντικές υπουργικές και άλλες θέσεις.
Άνθρωπος αντικειμενικός, δίκαιος, αδωροδόκητος, βαθύς γνώστης της αυτοδιοίκησης, καθώς διετέλεσε επί δύο θητείες και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, λειτούργησε ενωτικά και χωρίς αποκλεισμούς. Ευθύς και ειλικρινής, ήταν άμεσος και επεξηγηματικός. Δεν κολάκευε αυτιά, δεν υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού, ήταν συγκρουσιακός στη διεκδίκηση των συμφερόντων του Δήμου.
Ο Βασίλης Παπαδιονυσίου, βιαθιά οραματιστής και ανθρωπιστής, απέδειξε ότι ο άνθρωπος κάνει τη θέση και ότι αυτή έχει αξία μόνον όταν υπηρετεί τον άνθρωπο.
Είχα την τύχη να υπηρετήσω κοντά του, από νεαρός δημοτικός σύμβουλος. Στενός συνεργάτης του για πολλά χρόνια ήταν για μένα ένας σπουδαίος δάσκαλος, ο μύστης μου, ο μέντοράς μου. Ο άνθρωπος που με δίδαξε ότι η εμπιστοσύνη δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται και η προσφορά είναι μια εσωτερική συνεχής διαδικασία, που δεν οριοθετείται από την εξουσία αλλά προκύπτει ως εσωτερική ανάγκη.
Για όλα αυτά που έζησα μαζί σου, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, τις καλές και κακές στιγμές, τις αγωνίες και τους φόβους μου, σ’ευχαριστώ!
Καλό κατευόδιο, Δήμαρχε, στο τελευταίο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου.
Θερμά συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειάς σου.

• ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ,
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Μια ιστορία 32 χρόνων αντιπροσωπεύει ο Βασίλης  Παπαδιονυσίου για το Γαλάτσι.
Ένας Δήμαρχος που έγραψε τη δική του ιστορία όχι μόνο στο Γαλάτσι, αλλά και στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για τον άνθρωπο Βασίλη  Παπαδιονυσίου μπορούμε να πούμε πολλά αλλά είναι αδύνατον να χωρέσουν σε μερικές γραμμές.
Ο πρώτος Δήμαρχος της πόλης μας εκλέχθηκε πρώτη φορά το 1964. Αφοσιώθηκε στο έργο του  με μία διακοπή,  από το 1967 ως το 1974 λόγω της δικτατορίας. Το 1975 επανεκλέγεται Δήμαρχος Γαλατσίου. Πολιτικός με ήθος, εργάζεται συστηματικά για την αναβάθμιση του Δήμου με έργα υποδομής, μετατρέποντας το Γαλάτσι από χωριό σε πόλη. Θεμελιωτής και ένθερμος υποστηρικτής του θεσμού της Τ.Α. το 1979 εκλέχθηκε στη διοικούσα επιτροπή και διετέλεσε Πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ επί δυο συνεχείς θητείες.
Από τη θέση αυτή έδωσε μάχες για τα οικονομικά των ΟΤΑ, για τη θεσμοθέτηση πόρων, για την προστασία του περιβάλλοντος του Ν. Αττικής, για το οικιστικό, το αποχετευτικό, το συγκοινωνιακό και την ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας. Πιστός στις αρχές του, βαθύτατα ειρηνιστής, δραστηριοποιείται την 10ετία του 80 ως μέλος της κίνησης για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, την επικοινωνία και την ανάπτυξη.
Ο Βασίλης Παπαδιονυσίου άσκησε διοίκηση έμπειρη, αποφασιστική και συνετή. Εργάστηκε με ζήλο και ανιδιοτέλεια για το Δήμο και αφοσιώθηκε σε αυτόν. Στην πολύχρονη θητεία, του προτάθηκαν μεγαλύτεροι ρόλοι στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψε το Γαλάτσι που τόσο πολύ αγάπησε. Χαρακτηριστικά της διοίκησής του ήταν η διαφάνεια, η δημοσιονομική πειθαρχία αλλά και η αποτελεσματικότητα, χωρίς να υποθηκεύσει το μέλλον του Δήμου και να επιβαρυνθούν επί πλέον οι δημότες. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το τι έκανε και τι δεν έκανε.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διετέλεσε Δήμαρχος κάτω από δύσκολες συνθήκες και προϋποθέσεις, γιατί τότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είχε φωνή, δεν είχε αρμοδιότητες, δεν είχε πόρους. Μη ξεχνάμε ότι το χθες δεν είναι ίδιο με το σήμερα και ότι τα προβλήματα της Τ.Α. θεσμικά και λειτουργικά, ήταν για πολλά χρόνια άλυτα.
Αυτό όμως που πρέπει να πούμε, είναι ότι κέρδισε επάξια  την αναγνώριση των συμπολιτών μας και  καταξιώθηκε απόλυτα, μιας και οι  Γαλατσιώτες τον εξέλεξαν όχι μία αλλά οκτώ φορές Δήμαρχο και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει. Μπορούμε να πούμε ότι κουβάλησε όλη την ιστορία του Γαλατσίου πάνω του και υπηρέτησε με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον.
 Θα ήθελα μέσα από αυτές τις γραμμές να αναγνωρίσω την προσφορά του, στο ότι  πρωτοστάτησε κινούμενος δυναμικά και κατόρθωσε να διασώσει, να κερδίσει το χώρο και να δημιουργήσει το στολίδι του Άλσους Βεΐκου. Χώρο που απολαμβάνουν όχι μόνο οι Γαλατσιώτες, αλλά και στους κάτοικοι των όμορων Δήμων, που σήμερα φιλοξενεί και το Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου.
Μεγάλη ήταν  τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος. Στην ανακήρυξη δασικής και αναδασωτέας της ευρύτερης λοφοσειράς των Τουρκοβουνίων, με μεγάλη στιγμή την αναδάσωση 500 στρεμμάτων με 40.000 δέντρα και μάλιστα σε διάστημα δυο μηνών το 2002.
Η Διοίκηση του Δημάρχου Κυριάκου Τσίρου σαν ελάχιστη τιμή στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του για την πόλη μας, τον τίμησε εν ζωή και έδωσε το όνομα του στις εγκαταστάσεις του Άλσους μας. Εκφράζω την ειλικρινή και βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του ιστορικού Δημάρχου Γαλατσίου Βασίλη Παπαδιονυσίου
Καλό ταξίδι Δήμαρχε.

• ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ,
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Παπαδιονυσίου, ο δήμαρχος αυτής της πόλης επί 32 χρόνια. Αυστηρός, ακούραστος, αεικίνητος, με αγάπη για το Γαλάτσι. Είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του, ίσως περισσότερο από τον καθένα, με την πόλη μας. Με τα θετικά αλλά και με τα αρνητικά της.
Τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Άντα και σε όλη την οικογένειά του.
Καλό ταξίδι, Δήμαρχε.

• ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ,
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του Βασίλη Παπαδιονυσίου. Ο Βασίλης Παπαδιονυσίου υπήρξε για τριάντα δύο χρόνια  δήμαρχος Γαλατσίου όντας μια ισχυρή προσωπικότητα με μεγάλη συμμετοχή και ευθύνη για τα θετικά και τα αρνητικά της πόλης του Γαλατσίου.

• ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρ. Δημάρχου Γαλατσίου Βασιλείου Παπαδιονυσίου. Ο Βασίλειος Παπαδιονυσίου, Δήμαρχος Γαλατσίου επί 32 χρόνια, άφησε στις επόμενες γενεές, σημαντική παρακαταθήκη ήθους και κοινωνικής προσφοράς με το έργο του, τη ζωή του και την αυτοδιοικητική του πορεία.
Η τιμητική διάκριση, που του απονεμήθηκε το 2013, από την Ένωσή μας, σηματοδοτεί την καθολική αναγνώριση αυτού του έργου από τους συναδέλφους του, της Αυτοδιοίκησης.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Ο Πρόεδρος, Παύλος Καμάρας

• ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Με αισθήματα λύπης για το χαμό του μακροβιότερου Δημάρχου στην Αττική Βασίλη Παπαδιονυσίου στο Δήμο Γαλατσίου, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης σε πλήρη γνώση της προσφοράς του και από την εμπειρία του εύχεται στη σύζυγό του Αλεξάνδρα Πανάγου – Παπαδιονυσίου θερμά συλλυπητήρια. Το αυτόδιοικητικό του στίγμα, ντορός για όλους εμάς τους νεότερους στην αυτοδιοίκηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή