Τέλος Μαρτίου η πρώτη δόση του ΚΕΑ


Το τελευταίο πενθήµερο του Μαρτίου αναµένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους η πρώτη δόση – µηνός Φεβρουαρίου – του νέου Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης, ενώ το αντίστοιχο διάστηµα θα καταβάλλεται και τους υπόλοιπους µήνες του 2017.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας η πρώτη δόση αφορά 154.027 δικαιούχα νοικοκυριά, που αντι- στοιχούν σε 354.640 ωφελούµενους, οι αιτήσεις των οποίων υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο και ήδη έχουν εγκριθεί. Ο αριθµός των εγκεκριµένων αιτήσεων αντιστοιχεί στο 50% όσων θα πάρουν το ΚΕΑ µέχρι το τέλος του 2017, που όπως έχει ανακοινώσει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θ. Φωτίου θα ανέλθουν στους 750.000 ωφελούµενους.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας, στους δικαιούχους θα καταβληθεί το ποσό που δικαιούνται στα τέλη Μαρτίου και αυτό θα γίνεται µε τον ίδιο τρόπο κάθε µήνα για τους νέους δικαιούχους. Να σηµειωθεί ότι η πλατφόρµα του ΚΕΑ δεν θα κλείσει, παραµένει και θα παραµείνει ανοιχτή και η υποβολή και επε- ξεργασία των αιτήσεων συνεχίζεται απρόσκοπτα. Υπολογίζεται ότι µέχρι το τέλος του έτους θα έχει υποβληθεί το σύνολο των αναµενόµενων αιτήσεων.

Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι: Για µονοπρόσωπο νοικοκυριό, το ποσό του ΚΕΑ είναι 200 ευρώ τον µήνα. Για κάθε επιπλέον ενήλικο µέλος του νοικοκυριού, αντιστοιχούν πρόσθετα 100 ευρώ τον µήνα, ενώ για κάθε ανήλικο µέλος, υπάρχει προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε µήνα. Ειδικότερα το ανώτατο ποσό της εισοδηµατικής ενί- σχυσης αντιστοιχεί σε 200 ευρώ το µήνα για έναν ενήλικα και σε 400 ευρώ για τετραµελή οικογένεια.

Παράλληλα όσοι δικαιούνται άνω των 100 ευρώ τα µισά χρήµατα θα πιστωθούν στις ειδικές κάρτες που αποστέλ- λονται από τις τράπεζες στους δικαιούχους. Στις κάρτες πιστώνονται χρήµατα αλλά δεν µπορεί να γίνει ανάληψη τους αλλά µόνο αγορές. Οι αγορές αφορούν όλες τις συναλλαγές ακόµη και προµήθεια καυσίµων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή