«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα  δυναμώσει  τη φωνή των  εργαζομένων»

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση, κάθε τόπο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε μαγαζί, σχολή, σχολείο και γειτονιά, οι ομιλητές της συζήτησης – συγκέντρωσης που διοργάνωσαν οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ Γαλατσίου, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στις Περιφέρειες, στους Δήμους, για αποδέσμευση από την Ε.Ε., για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία» και κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν οι θέσεις του κόμματος για τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Την πεποίθησή του πως οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι για τα όργανα της κρατικής τοπικής διοίκησης και όχι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση. «Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό η χρήση του όρου αυτού είτε από αφελείς είτε από διάφορους γυρολόγους πονηρούληδες» είπε και συνέχισε:
«Το σκηνικό που στήνεται σιγά σιγά στην πόλη μας είναι γνώριμο: δεκάδες φωτογραφίες που θα γίνουν πολύ γρήγορα εκατοντάδες καθώς θα πλησιάζει η ώρα των εκλογών. Φίλοι, φίλες, παλιοί συμμαθητές που θα μας θυμηθούν μετά από πέντε, δέκα, είκοσι χρόνια, προσωπικές κάρτες και αφισάκια με έξυπνες ατάκες για να τους θυμόμαστε, με βαρύγδουπα βιογραφικά και δηλώσεις για το Γαλάτσι… Όλα αυτά πρέπει να πείσουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες και της δικής μας γειτονιάς να εμπιστευθούν σε αυτούς τις τύχες τους για τα επόμενα 4 ή 5 χρόνια. Το σκηνικό είναι καλά στημένο αλλά είναι παλιό, σάπιο. Και η μεγαλύτερη κοροϊδία είναι ότι τα ίδια λένε και κάποιοι που διοίκησαν, συνδιοίκησαν και ξαναδιοίκησαν στο Γαλάτσι και που έχουν την κύρια ευθύνη για το σημερινό κατάντημα αυτής της πόλης και των κατοίκων της.»
Ανέφερε παραδείγματα δηλώσεων για ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη μας χρόνια, ασκώντας παράλληλα κριτική σ’αυτούς που τις έκαναν και οι οποίοι, όπως είπε, όλα αυτά τα χρόνια κρατούσαν τα ηνία αυτής της πόλης και τώρα ζητούν την ψήφο μας. «Μην τους εμπιστεύεστε. Μην εμπιστεύεστε αυτούς που δεν σας λένε με ειλικρίνεια ποιοί και τί είναι. Αυτοί που ενώ έχουν πολιτική ταυτότητα, δεν σας την δείχνουν. Οι προχθεσινοί επίσημοι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ αντάμωσαν με τους χθεσινούς αντάρτες των κομμάτων τους, ανακατεύτηκαν και σήμερα έγιναν όλοι ανεξάρτητοι. Είναι τέτοιος δε ο καημός τους να πείσουν για την ανεξαρτησία τους που μέχρι και ο νυν Δήμαρχος κ. Τσίρος παρόλο που είναι ο εκλεκτός της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. και των Πράσινων Οικολόγων, πρόσφατα δήλωσε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ! Από μια πλευρά βέβαια δεν είναι καθόλου παράξενο πια, αν σκεφτεί κανείς τ’ ανοίγματα αυτού του κόμματος. Στις προηγούμενες εκλογές ένα κομμάτι της επίσημης παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι με επικεφαλής της Ελένη Αυλωνίτου διαφοροποιήθηκε και σχημάτισε δικό του πολιτικό φορέα, τον “Άλλο Δρόμο” και 3,5 χρόνια μετά από αυτή τη διάσπαση, ξαναενώνονται σήμερα σε μια άλλη, τρίτη, καινούργια κίνηση. Δικαίωμά τους αλλά δεν είναι λίγο υπεροπτικό να μιλάνε για “νέα ελπίδα που γεννιέται στην πόλη μας” επειδή συγκολήσανε αυτό που μόνοι τους είχαν σπάσει; Εμείς απλά διαπιστώνουμε ότι πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε δικό τους στέλεχος που έλεγε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται να μετατραπεί σε νεροκουβαλητή ενός αόριστου, ρηχού και αντιμνημονιακού λόγου και ουρά σε διάφορα πασοκοαναχώματα και σαλταδορισμούς, η δε ηγεσία του ΣΥΝ ακολουθεί μια καιροσκοπική πολιτική εκλογικής αρπαχτής”.
»Είναι άλλωστε το ίδιο κόμμα που μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. στην τότε ΚΕΚΔΕ αποφάσισαν ομόφωνα, σχεδίασαν και εφάρμοσαν τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας των διμήνων, των εξαμήνων, της σύγχρονης δηλαδή σκλαβιάς, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα.»
Οι εκλογές του Μάη μπορεί να έχουν τρεις διαφορετικές κάλπες – των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και των Δημοτικών – όμως πρόκειται για μια μάχη ενιαία και στο περιεχόμενο και στο χαρακτήρα, είπε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Κ.Ε. και βουλευτής του ΚΚΕ, παίρνοντας το λόγο.
«Είναι μια μάχη όπου πρέπει να εκφραστεί η συμπόρευση με το ΚΚΕ διότι η ισχυροποίησή του θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για να γίνει πράξη το “κανένας μόνος του στην κρίση”, “κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα”, “κανένα παιδί φτωχού ανθρώπου, άνεργου χωρίς παιδικό σταθμό”, “καμιά λαϊκή οικογένεια στο έλεος των τραπεζών”. Στην εκλογική αυτή μάχη πρέπει να καταδικαστούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός μας, για τη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια. Και αυτές οι δυνάμεις είναι και εκείνες που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της κυβερνητικής διαχείρισης» είπε το στέλεχος του ΚΚΕ και προχώρησε σε παραδείγματα:
«Οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις που σήμερα εφαρμόζονται παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δεν ξεκίνησαν από τους δήμους; Οι δήμοι δεν πρωτοστάτησαν στο ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων με τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και άλλα; Αυτές οι εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων δεν γενικεύτηκαν πρώτα και κύρια στους δήμους με τις διοικήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ; Από την τοπική αυτοδοίκηση δεν ξεκίνησε η ανταποδοτικότητα, η εμπορευματοποίηση κρίσιμων τομέων κοινωνικής πολιτικής, όπως οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, η Βοήθεια στο Σπίτι, η σχολική στέγη που σήμερα επεκτείνεται παντού; Από την τοπική διοίκηση δεν ξεκίνησε το χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων στο εμπόριο; Και σε όλα αυτά πρωτοστατούν οι δήμαρχοι και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.»
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γκιόκας κάλεσε τον κόσμο να διαδώσει παντού ότι «το ΚΚΕ θα δώσει το παρών του στη μάχη των εκλογών με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της Ε.Ε., θα διαγράψει μονομερώς το χρέος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή