Λάθος παραλήπτης

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Λάθος παραλήπτης

Δικαίωμα αλλά και υποχρέωση θα έλεγα ότι είναι των πολιτών, όχι μόνο να παρακολουθούν και να ελέγχουν τα πεπραγμένα της διοικησης του Δήμου, αλλά και να καταγγέλουν τα κακώς κείμενα. Σωστοί πολίτες εξάλλου logo_dhmoy_galatsioy. Φτάνει όμως να είναι αντικειμενικοί με τις παρεμβάσεις τους και να μην είναι μονοδιάστατοι.

Διαβάστηκε προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως μη όφειλε, επιστολή του συνδημότη μας του κ. Ηλία Κίρκου, η οποία απευθυνόταν στον ΣΠΑΤ (Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπτυξη των Τουρκοβουνίων) και τον πρόεδρό του κ. Γιάννη Μανιάτη και η οποία έθετε ερωτήματα σχετικά με την αναδάσωση η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή.
Κατ’αρχάς ο ΣΠΑΤ είναι ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει πρόεδρο και φυσικά Δ.Σ. και η έδρα του είναι στο Ψυχικό. Εκεί θα έπρεπε να απευθυνθεί η επιστολή του συνδημότη μας και από εκεί έπρεπε να πάρει τις απαντήσεις.
Κακώς, λοιπόν, η επιστολή διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε συζήτηση επί μιάμιση ώρα επί του θέματος – και γι’αυτό έχει ευθύνη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δεν γνωρίζω εάν οι απαντήσεις ικανοποίησαν τον ερωτώντα αλλά απ’ό,τι μπορώ να συμπεράνω ικανοποίησαν και έπεισαν την πλειοψηφία των παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων. Δεν πρόκειται να μπω στην ανάλυση των ερωτοαπαντήσεων – δεν είμαι ούτε γεωπόνος ούτε δασοπόνος για να σας πω πόσο ύψος, ποιά διάμετρο πρέπει να έχει η ακακία, η πεύκη χαλέπιος για να είναι κατάλληλα προς φύτευση και ποιό είναι το κόστος αγοράς τους. Αυτό που ξέρω σίγουρα και μπορώ να το διατυπώσω ευθέως είναι το εξής: τον πρόεδρο του ΣΠΑΤ και δημοτικό σύμβουλο Γαλατσίου Γιάννη Μανιάτη, τον γνωρίζω από το 1998 όταν εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος και από τότε μέχρι σήμερα είναι άψογος στα καθήκοντά του και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για την τιμιότητά του.
Πολλές φορές στο παρελθόν, όταν κατείχε τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου, είχε αποσπάσει τα συγχαρητήρια των συναδέλφων του για το έργο του.
Οι δραστήριοι και ενεργοί πολίτες είναι το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας και είναι απαραίτητη και καλοδεχούμενη η δράση τους. Θα πρέπει όμως οι ενέργειές τους να είναι συμβατές με κάποιους κανόνες. Το πού θα φυτευθεί και τί το γνωρίζει η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν ο κάθε δημότης να παίρνει μία τσάπα και όπου βρει ελεύθερο χώρο να φυτεύει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή