Δημόσιες Ιστορίες από τον Δημήτρη Χριστόπουλο

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δημόσιες Ιστορίες από τον Δημήτρη Χριστόπουλο

Την πρώτη του συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «Δημόσιες Ιστορίες» κυκλοφόρησε πρόσφατα ο Γαλατσιώτης Δημήτρης Χριστόπουλος, από τις εκδόσεις «Πηγή».

Πρόκειται για δεκαέξι ιστορίες που αποτυπώνουν καλειδοσκοπικά τα πολλαπλά πρόσωπα του δημόσιου βίου μας. Το αβγό του φιδιού, τον κοινωνικό αυτοματισμό, τη νεύρωση της επιτυχίας, το «ζύγισμα» των ανθρώπων, τον εργασιακό μεσαίωνα, τη φτώχεια που παράγει τυφλή βία, τις διαρκείς διαψεύσεις και ήττες των μαχόμενων ανθρώπων, την απεγνωσμένη αναζήτηση της αγάπης, το πείσμα για ζωή, τις «χωματερές» των ψυχών, τη νόθα ευημερία, τις μάταιες ανθρωποθυσίες, τις αυταπάτες και τη δύναμη της συνήθειας, την πληρωμή παλιών λογαριασμών, το αφόρητο αίσθημα της αδικίας.
Σε αυτό το σύγχρονο σκηνικό οι ήρωες αντιδρούν άλλοτε παθητικά, άλλοτε δυναμικά, πάντως ανθρώπινα. Το φιλόξενο χέρι, η αλληλεγγύη της κοινότητας, η ανυπότακτη φυγή, η παρηγοριά της τέχνης ιχνογραφούν σκιρτήματα, αγωνίες, απόπειρες διαχείρισης μιας σκληρής και εν πολλοίς α-νόητης πραγματικότητας.
«Οι Δημόσιες Ιστορίες γεννήθηκαν σε δίσεκτους καιρούς, όταν έφτασε γι’αυτές το πλήρωμα του χρόνου» λέει ο συγγραφέας και διαβάζοντας κάποιος τα διηγήματα διαπιστώνει ότι περιγράφουν αυτό ακριβώς που βιώνουμε σήμερα όλοι μας, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο.
Ο Δημήτρης Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση, έχει συγγράψει εκπαιδευτικά βιβλία και διατηρεί το ιστολόγιο e-Τράπεζα Φιλολογικών Θεμάτων. Οι «Δημόσιες Ιστορίες» (από τις εκδόσεις «Πηγή») είναι η πρώτη του συλλογή διηγημάτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή