Στις ράγες το μετρό

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Στις ράγες το μετρό

Μετά τη δημοσίευση της Περίληψης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ξεκίνησε η διαδικασία για την κατασκευή μετρό στο Γαλάτσι ή της γνωστής μας Γραμμής 4 τμήμα Α’ «Άλσος Βέικου – Γουδή».
Το έργο θα κρατήσει 8 χρόνια, θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει 14 σταθμούς και έχει μήκος 13 χλμ. Στο Γαλάτσι θα λειτουργήσουν οι 2 από τους 14 σταθμούς, στο Άλσος Βέικου ο ένας, όπου θα είναι η αφετηρία και το τέρμα, και ο άλλος σταθμός θα είναι στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Αγ. Γλυκερίας στο Παλιό Τέρμα.
Υπάρχει ενδιαφέρον και απαίτηση από τους κατοίκους για λειτουργία σταθμού και στη συμβολή της Αγ. Γλυκερίας με την οδό Πάρνηθος, στα όρια του Δήμου Γαλατσίου, αλλά η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έχει απαντήσει ότι δεν μπορεί εκεί να κατασκευαστεί σταθμός λόγω του μεγάλου βάθους το οποίο ξεπερνά τα 50 μέτρα.
Η ιστορία μετρό στο Γαλάτσι έχει την αφετηρία της 15 χρόνια περίπου πριν, όταν πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εδαφολογικές μελέτες επί της Λ. Βεΐκου. Είναι αλήθεια ότι από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το θέμα είτε εντός Δημοτικού Συμβουλίου είτε εκτός, και δεν έχει διαμορφωθεί μια πανγαλατσιώτικη θέση. Βέβαια, για να μην κοροϊδεύομαστε έιναι πλεόν αργά να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση τώρα αλλά, όπως λέει και ο λαός μας, «κάλλιο αργά παρά ποτέ».
Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια γιατί τώρα οι μελέτες και ο σχεδιασμός του έργου έχουν ολοκληρωθεί και δύσκολα μπορόυν να αλλάξουν.
Έστω όμως και την τελευταία στιγμή ας γίνει μια τέτοια συζήτηση γιατί μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης θα γίνει συζήτηση σχετικά στην κοινωνία του Γαλατσίου. Αυτό το οποίο κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να διεκδικήσουμε είναι να απαλλοτριώσει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τα τρία κτίρια στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Αγ. Γλυκερίας, τα οποία εφάπτονται με το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ και αφού κατασκευάσει υπόγειο χώρο στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επιβατών, να δημιουργηθεί επάνω μια πλατεία. Θα είναι η κεντρική πλατεία της πόλης μας, το σημείο αναφοράς το οποίο σήμερα στερείται. Επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε κάτι τώρα αλλά εγώ είμαι θιασώτης της άποψης ότι χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν έχει δωθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή