Τα στέκια στο Παλαί

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Τα στέκια στο Παλαί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες από το Δήμο Γαλατσίου για τη μεταφορά των τριών Στεκιών Νεολαίας στο χώρο του Παλαί.
Τα τρία Στέκια, τα οποία μέχρι τώρα στεγάζονται σε ακίνητα επί των οδών Ελ. Βενιζέλου, Κουρτίου και Δρυάδων, θα εγκατασταθούν στο Παλαί σ’ ένα χώρο 800 τ.μ., πιο σύγχρονο και κλιματιζόμενο. Είναι μια σωστή απόφαση για πολλούς λόγους.
Πρώτον, ο Δήμος Γαλατσίου θα απαλλαγεί από ένα ποσό της τάξης των 120.000 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στα ενοίκια τριών ετών για τα τρία στέκια.
Δεύτερον, υπάρχει άνετος χώρος στάθμευσης και μάλιστα δωρεάν.
Τρίτον, θα εποπτεύεται καλύτερα ο χώρος και θα υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των Στεκιών, αφού θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο.
Τέταρτο και κυριότερο, έχουμε πει επανειλημμένως ότι ο χώρος του Παλαί θα πρέπει να ζωντανέψει. Θα πρέπει αν είναι δυνατόν άμεσα όλη η εγκατάσταση να αποκτήσει κάποιες δραστηριότητες.
Να θυμίσω ότι στο Παλαί λειτουργεί ήδη το Γυμναστήριο Γυναικών, το οποίο ήταν στην οδό Εκάτης όπου δεν είχε άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια γιατί ο χώρος του είχε κριθεί ακατάλληλος – ωστόσο λειτουργούσε εκεί για κάμποσα χρόνια. Μετά τα Σωματεία του Γαλατσίου, τα Στέκια Νεολαίας και το Γυμναστήριο Γυναικών θα πρέπει να μεταφερθούν εκεί και κάποιες άλλες υπηρείσες του Δήμου. Όταν παρέλθει η τριετία και λήξει η προσωρινή παραχώρηση προς το Δήμο, στις αρχές του 2020, όλοι οι χώροι του Παλαί θα πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία είτε από τον Δήμο είτε από μια ήπιας μορφής εμπορική εκμετάλλευση των 35.000 τ.μ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που να τρέφει αυταπάτες ότι το επίσημο και χρεοκοπημένο κράτος θα προσφέρει οικονομική βοήθεια για το λειτουργικό κόστος και το κόστος συντήρησης της εγκατάστασης. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει και μπορεί να τα παράξει η ίδια η εγκατάσταση.
Και κάτι τελευταίο, αν η εγκατάσταση δεν αποκτήσει πλήρη λειτουργία θα μας πουν στο τέλος ότι είμαστε ανίκανοι να τη διαχειριστούμε και θα έχουν και δίκιο. Θα ήθελα να ξέρω στα αλήθεια ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είναι αντίθετοι στη μεταφορά και του Γυμναστηρίου Γυναικών και των Στεκιών Νεολαίας, δεν σκέφτονται αυτό το ενδεχόμενο; Εκτός κι αν είναι υπέρμαχοι της απόλυτης αδράνειας των πραγμάτων γιατί αυτό κατά την άποψή τους είναι πρόοδος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή