Κυκλοφοριακή αγωγή

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους! Για δική μας Ανάσταση ούτε λόγος να γίνεται. Αυτό το άτιμο φως στην άκρη του τούνελ, το οποίο βλέπουν όλες οι κατά καιρούς κυβερνήσεις, εμείς γιατί, ρε γαμώτο, δεν μπορούμε να το δούμε ποτέ; Τέλος πάντων, ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα έρθει άσπρη μέρα και για μας.

770.000 ήταν τα ΙΧ αυτοκίνητα τα οποία έφυγαν εκτός Αθηνών για τον εορτασμό του Πάσχα. Ο καλός καιρός που επικρατούσε σε όλη σχεδόν τη χώρα αλλά και ο βαρύς χειμώνας που περάσαμε συνετέλεσαν στη μαζική έξοδο των Αθηναίων. Μεταξύ αυτών που έφυγαν ήμουν και εγώ. Αυτό που διαπίστωσα και σε αυτό το ταξίδι είναι ότι η οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων, ό,τι κι αν γίνει, δεν αλλάζει! Οι δρόμοι έχουν αλλάξει προς το καλύτερο φυσικά, τα αυτοκίνητα το ίδιο, η συμπεριφορά όμως και ο τρόπος οδήγησης παραμένει ο ίδιος.
Αν αναλογιστούμε δε ότι η ιπποδύναμη των σημερινών αυτοκινήτων είναι μεγαλύτερη τότε η οδηγική συμπεριφορά, αν και παραμένει η ίδια, γίνεται πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι στο παρελθόν. Η μοναδική περίπτωση και ελπίδα για να αλλάξει ο τρόπος που οδηγούμε και να σεβόμαστε τη ζωή των διπλανών αλλά και τη δική μας είναι να αρχίσει επιτέλους να διδάσκεται στα σχολεία μας το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής. Τότε και μόνο τότε θα γίνουμε καλοί οδηγοί.
Αν κάτι το μάθεις από μικρός να το κάνεις σωστά, τότε θα κάνεις σωστά κι όταν μεγαλώσεις.
Σε μένα, κάποια πράγματα γύρω από την ατομική υγιεινή και την υγιεινή περιβάλλοντος, μου έχουν μείνει από το Γυμνάσιο όταν για μία ώρα την εβδομάδα διδασκόμασταν το μάθημα της Υγιεινής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή