Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα, Κυριακή 23 Απριλίου, στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 195 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας.

Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των 1.241 Ναουσαίων που σφαγιάστηκαν, όταν η πόλη της Νάουσας έπεσε το 1822.

Θυμόμαστε, με αυτόν τον τρόπο, ένα κεφάλαιο της Ελληνικής Ιστορίας, το οποίο δεν είναι ευρύτερα γνωστό.

Η Μακεδονία είχε την δική της ενεργό συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση. Μόνο που η ελευθερία άργησε 90 χρόνια να έρθει στα χώματα της Μακεδονίας.

Κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της μεγάλες προκλήσεις. Η Ιστορία, όμως, μας διδάσκει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει μεγάλες υπερβάσεις, όταν συντρέχουν δύο βασικές προϋποθέσεις: Συλλογική αυτογνωσία και ενότητα του Έθνους.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας, ενώ θα επισκεφθεί το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Σπίτι της Βεργίνας «Πρωτοβουλία για το Παιδί», που είναι αφοσιωμένο στην προστασία και τη φροντίδα παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί κτηνοτροφική μονάδα στη Βέροια, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες στο κέντρο της πόλης.

 

δελτίο τύπου Νέα Δημοκρατία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή