Λειτουργούν και πάλι τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λειτουργούν και πάλι τα ιατρεία  του πρώην ΙΚΑ Γαλατσίου

Αυθημερόν και εντελώς δωρεάν εξυπηρετούνται όλοι οι ασφαλισμένοι από τους ιατρούς της Μονάδας ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας) Γαλατσίου, το πρώην ΙΚΑ δηλαδή, στην οδό Πρωτοπαπαδάκη 70, που εδώ και 10 περίπου ημέρες έχει ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία της. Οι ώρες εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων είναι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και δεν απαιτείται, σε αυτή τη φάση, ραντεβού.

Η Μονάδα ΠΕΔΥ Γαλατσίου λειτουργεί κανονικά για εξέταση ασθενών, για συνταγογράφηση φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων, για έλεγχο και έγκριση παραπεμπτικών. Οι ιατροί, που αποτελούν το μέχρι στιγμής ανθρώπινο δυναμικό της, βρίσκονται με τις λευκές μπλούζες τους από νωρίς το πρωί στις θέσεις τους και παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.
Οι επισκέψεις δεν γίνονται κατόπιν ραντεβού αλλά με σειρά προτεραιότητας. Δηλαδή ο ασθενής πηγαίνει στον ιατρό της ειδικότητας που επιθυμεί και παίρνει από εκεί σειρά προτεραιότητας. Εξυπακούεται πως εάν πριν από αυτόν δεν υπάρχει κάποιος άλλος, τότε εξυπηρετείται αμέσως ενώ όλοι οι ασθενείς εξυπηρετούνται αυθημερόν. Τα τηλεφωνικά ραντεβού αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος της Μονάδας ΠΕΔΥ Γαλατσίου, κ. Ιωάννης Τρουμπούνης.
Αυτή τη στιγμή στο πρώην ΙΚΑ της οδού Πρωτοπαπαδάκη υπάρχουν τρεις Οφθαλμίατροι, δύο Δερματολόγοι, ένας Μικροβιολόγος, δύο Πνευμονολόγοι, ένας Ουρολόγος, τρεις Ορθοπεδικοί, ένας Χειρουργός, ένας Ρευματολόγος, ένας Καρδιολόγος, ένας Γαστρεντερολόγος και δύο Οδοντίατροι. Σύνολο δεκαοκτώ ιατροί, οι οποίοι εξυπηρετούν τον κόσμο από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.
«Δυστυχώς, έχουμε ελλείψεις σε κάποιες ειδικότητες. Συγκεκριμένα, περιμένουμε παθολόγο, παιδίατρο, νευρολόγο, ψυχίατρο, ΩΡΛ και ενδοκρινολόγο ενώ ακόμα δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο. Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε από τα κεντρικά είναι ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η στελέχωση της Μονάδας μας με ιατρούς. Δεν εξαρτάται από εμάς αλλά να γνωρίζετε ότι εμείς πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε στον «Παλμό» ο κ. Ι. Τρουμπούνης.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το προσωρινό κλείσιμο του πρώην ΙΚΑ Γαλατσίου πριν έναν περίπου μήνα είχε προκαλέσει αναστάτωση στους ασφαλισμένους του Γαλατσίου. Κάποιοι πίστεψαν πως έκλεισε οριστικά και τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας που δεχτήκαμε στην εφημερίδα από συνδημότες μας ήταν πάρα πολλά. Όμως, εδώ και δέκα μέρα ξανάνοιξε τις πόρτες του και περιμένει τον κόσμο να το εμπιστευθεί όπως παλιά.
«Είμαστε εδώ για τους ασφαλισμένους του Γαλατσίου. Και είμαστε διατεθειμένοι – και το κάνουμε! – να εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο αυθημερόν και δωρεάν. Τώρα εάν ο κόσμος προτιμά τους ιδιώτες ιατρούς, είναι δικό τους θέμα. Όμως να γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε σταθερά και καθημερινά εδώ» μας είπε η κα Ειρήνη Κούμπα, πνευμονολόγος.
«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την τοπική μας Μονάδα Υγείας κι αυτό περιμένουμε και από τον κόσμο. Να έρθουν, να επανέλθει η κινητικότητα στα ιατρεία μας όπως παλιά και να διατηρήσουμε τη Μονάδα μας» μας δήλωσε η κα Αικατερίνη Σφυρόερα, ρευματολόγος.
«Υπάρχει ελλιπής πληροφόρηση για τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων ΠΕΔΥ. Μόλις ο κόσμος ενημερωθεί για το πώς λειτουργεί η Μονάδα μας, είμαι σίγουρη πως θα επανέλθει» είπε η κα Βασιλική Καρλή, μικροβιολόγος, η οποία επιτελεί το ελεγκτικό έργο (καθημερινά 7 π.μ. – 3 μ.μ.).
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή