ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΚΑΝΑΡΗΣ: «Θα είμαι δίκαιος και αποτελεσματικός δήμαρχος»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΚΑΝΑΡΗΣ: «Θα είμαι δίκαιος και αποτελεσματικός δήμαρχος»

Τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου επί της Λ. Βεΐκου 50 πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μαγκανάρης.

Mετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ανέβηκε στο βήμα και ξεκίνησε την ομιλία του. Φανερά συγκινημένος από τη μεγάλη υποδοχή του κόσμου, αφού κατά την εκτίμηση των στελεχών του συνδυασμού, παρευρέθηκαν πάνω από 1.000 άτομα, είπε: «Θα είμαι δήμαρχος όλων των Γαλατσιωτών. Δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα κανενός. Η μόνη μου αναφορά και στήριξη είστε εσείς, μαζί θα νικήσουμε για να φτιάξουμε το δήμο που μας αξίζει».
Στην ομιλία του, που διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα των πολιτών, τόνισε ότι η απερχόμενη διοίκηση ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε, κούρασε και κουράστηκε και πρέπει να αποδοκιμαστεί στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.
«Στη συνείδηση του κόσμου αποτελεί πλέον παρελθόν. Υποσχέθηκε τα πάντα και δεν έκανε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που έχουν τα μνημόνια στη ζωή των πολιτών, επισημαίνοντας τα εξής: «Δεσμεύομαι ότι δεν θα επιτρέψω να μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί χωρίς φαγητό στο σχολείο, κανένας ανασφάλιστος χωρίς γιατρό και φάρμακα. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίκαιος και αποτελεσματικός δήμαρχος που θα κάνει πρωταγωνιστές της πόλης μας τους άξιους και ικανούς».
»Σας ζητάω να με εμπιστευτείτε. Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους πειραματισμούς και μηχανισμούς που αγνοούν την κοινωνία και τις ανάγκες της».
Ο Νίκος Μαγκανάρης παρουσίασε το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου το οποίο, όπως είπε, θα εξασφαλίζει την συμμετοχή των δημοτών στην λήψη των αποφάσεων και την ουσιαστική συνεργασία με δημοτικές παρατάξεις και τοπικούς συλλόγους.
«Στόχος μας δεν είναι μόνο να κερδίσουμε αλλά να μπορέσουμε να διοικήσουμε. Δεν φτάνει μόνο να θέλεις αλλά και να μπορείς, και εμείς θέλουμε και μπορούμε» τόνισε.
Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής που θα σχηματίσει είναι:
• Η δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Υγείας 24ώρης λειτουργίας.
• Η στήριξή της κοινωνίας, και η αλληλεγγύη με κοινωνική και όχι επιδοματική πολιτική.
• Η βελτίωση της καθημερινότητας με μείωση μέχρι και κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
• Η εφαρμογή κοινωνικών τιμολογίων στα ανταποδοτικά τέλη.
• Η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου.
• Η βελτίωση βασικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ασφάλεια, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι χρήσεις γης, τα δίκτυα πεζοδρόμων.
• Η αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων δημοσίων χώρων, η δημιουργία μιας καλαίσθητης και φιλικής προς τους πολίτες πόλης.
• Η ενίσχυση την ανακύκλωσης – κομποστοποίηση σε επίπεδο γειτονιάς – και διαλογή στην πηγή.
• Η δημιουργία ΚΑΠΗ, Στεκιού Νεολαίας και παιδικών σταθμών στο Γαλάτσι.
• Η ανάπλαση των Τουρκοβουνίων και η σύνδεση με το Αττικό Άλσος
• Η ανάπλαση και αποκατάσταση των ανενεργών λατομείων με τρόπο που να επιτρέπει βιομηχανικά μνημεία
• Η αξιοποίηση του Παλαί προς όφελος των νέων της πόλης μας και των όμορων δήμων
Ο Νίκος Μαγκανάρης ανακοίνωσε τη δημιουργία γραφείου υποδοχής πολιτών με επικεφαλής το Συμπαραστάτη του Δημότη προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα με τρόπο δίκαιο και ουσιαστικό.
Όπως υπογράμμισε, ως νέος δήμαρχος θα εξασφαλίζει διαφάνεια σε όλες τις προσλήψεις προκειμένου οι πολίτες του Γαλατσίου να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία. «Στο τέλος κάθε έτους θα γίνεται απολογισμός και θα λογοδοτούμε στους πολίτες», τόνισε.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Μαγκανάρης ανέφερε: «Σας καλώ να στηρίξετε τη “ΝΕΑ ΑΡΧΗ”, τη μόνη δύναμη που ουσιαστικά διαμορφώνει πρόταση διαφορετική, τη μόνη παράταξη που φοβάται η σημερινή διοίκηση. Σας καλώ να συμπορευτούμε μαζί στην κοινή προσπάθειά μας για να πάμε το Γαλάτσι μπροστά.»
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή