«Κοινωνική πολιτική, πολιτισμός, αθλητισμός, παιδεία σε πρώτη προτεραιότητα»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Κοινωνική πολιτική, πολιτισμός, αθλητισμός, παιδεία σε πρώτη προτεραιότητα»

Το πρόγραμμά του σ’αυτούς τους τέσσερις τομείς παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου Μανώλης Πρωτονοτάριος, την Κυριακή το πρωί, στις 6 Απριλίου. Το κέντρο «Θεόφιλος» όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν ασφυκτικά γεμάτο παρότι ο καιρός δεν ήταν και τόσο ευνοϊκός. Εκτός από τους 550 περίπου καθήμενους, ήταν παρά πολλοί όρθιοι στους διαδρόμους και στην είσοδο του καταστήματος.

Tην εκδήλωση άνοιξε ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πρωτονοτάριος, τονίζοντας την αναγκαιότητα ότι «με την ψήφο μας να εμπιστευθούμε τους ανθρώπους εκείνους που θα μπορέσουν να μας στηρίξουν σ’ αυτές τις δύσκολες στιμές που δοκιμαζόμαστε. Την ώρα που το κράτος αποσύρεται από τομείς που είναι σημαντικοί για τη ζωή μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να τους καλύψει και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου σε μια περίοδο αρκετά απαιτητική και καθόλου εύκολη, μεγαλώνει το αίσθημα ευθύνης για σωστές επιλογές, μελετημένες κινήσεις και δυνατούς στόχους. Με το πρόγραμμα της παράταξής μας, επιχειρούμε να δώσουμε το στίγμα μας ως αυριανή Διοίκηση του Δήμου.»
Στη συνέχεια το λόγο πήραν δέκα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο Τάσος Λουκάς, ιατρός, μίλησε για την υγεία. Ο Γεώργιος Μάνος, γυναικολόγος, αναφέρθηκε στο κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό ιατρείο και την αλληλεγγύη. Ο Γιάννης Τράπαλης, οδοντίατρος, έκανε αναφορά στο δημοτικό ιατρείο και το δημοτικό κτηνιατρείο. Η Μάγδα Σαλφαράκη – Λυμπεροπούλου, φυσικοθεραπεύτρια, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των υπηρεσιών των ΚΑΠΗ. Η Ελένη Μαυρομάτη, πολιτικός επιστήμονας, μίλησε για τη συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και τους καλλιτέχνες που μένουν στο Γαλάτσι. Ο Γιάννης Σιμόπουλος, πολιτικός μηχανικός, αναφέρθηκε στη δημιουργία στο Λατομείο Λεβεντάκη χώρων αθλητισμού, αναψυχής και περιπάτου. Η Χριστίνα Κοκκίνου, πολιτικός μηχανικός, έκανε λόγο για την αξιοποίηση της ΛΑΤΟ ως χώρου πολιτισμού και αθλητισμού. Ο Άγγελος Νικόπουλος, δικηγόρος και α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑ, μίλησε για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Παλαί από το Δήμο και για την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων. Η Άννα Κιτσοτόλη, διακοσμήτρια και πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, αναφέρθηκε στα σχολεία και τη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων. Και ο Γιάννης Οικονομόπουλος, οδοντίατρος και καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μίλησε για τα προβλήματα της παιδείας, το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία και τη δυνατότητα αναβάθμισης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή