Ένας από τους 11

Υπογράφτηκε τελικά από τον υπουργό Εσωτερικών η απόφαση με την οποία επιχορηγούνται 11 Δήμοι της χώρας για την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεών τους, οι οποίες έχουν προκύψει από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής.

Η με αριθμ. πρωτ. 13260/25-4-2017 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη αναφέρει συγκεκριμένα: «Εγκρίνουμε την επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 12.870.225,47 ευρώ στους δήμους της χώρας που αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 1/3/2017 με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών.»
Μεταξύ των 11 δήμων που επιχορηγούνται είναι και ο Δήμος Γαλατσίου με το ποσό των 581.384,09 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά θα πάνε για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ κυρίως και την Εταιρεία PARK AVENUE, η απαίτηση των οποίων μέσω δικαστικών αποφάσεων είναι της τάξεως των 660.000 ευρώ συνολικά.
Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Γαλατσίου είναι και ο μοναδικός από τους 66 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής ο οποίος κατόρθωσε να ενταχθεί σε αυτό το πρόγραμμα. Και όπως είπε και ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο «αυτό το καταφέραμε γιατί δουλέψαμε 6 μήνες μαζί με τις υπηρεσίες. Μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε τίποτα.»
Αυτά τα 581.384,09 ευρώ δεν θα επιβαρύνουν το ταμείο του Δήμου ούτε θα γίνει παρακράτηση από τις οποιεσδήποτε κρατικές επιχορηγήσεις τακτικές ή έκτακτες. Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος ωφελήθηκε αυτό το ποσό το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει για την κάλυψη κάποιων άλλων αναγκών του.
Μετά από αυτή την εξέλιξη θα περίμενε κάποιος να ακούσει από την αντιπολίτευση μια καλή κουβέντα, όχι υποχρεωτικά για τη διοίκηση, αλλά για τις υπηρεσίες του Δήμου που κατάφεραν να επωφεληθούμε με αυτό το ποσό. Θα περίμενε κάποιος να ψελλίσουν έστω μισή κουβέντα αυτοίπου έλεγαν και έγραφαν ότι «η διοίκηση Μαρκόπουλου χρεώνει το Δήμο με 1,5 εκατομμύριο ευρώ». Η αναγνώριση όμως του λάθους και η έκφραση συγνώμης θέλει γενναιότητα και παλικαριά.
Έχω κουραστεί να γράφω τα ίδια πράγματα. Αντιπολίτευση στη διοίκηση του Δήμου, όχι πρέπει, αλλά επιβάλλεται να γίνεται. Αλλά αντιπολίτευση ουσίας και όχι αντιπολίτευση για επικοινωνιακούς λόγους. Στην προκειμένη περίπτωση η αντιπολίτευση που έγινε ήταν άνευ ουσίας και έγινε για να προκαλέσει μόνο θόρυβο. Αλλά στο τέλος εκτέθηκαν οι ίδιοι οι θορυβοποιοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή