Ξηλώθηκε και πάλι η κεραία στην οδό Πρωτοπαπαδάκη

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ξηλώθηκε και πάλι η κεραία στην οδό Πρωτοπαπαδάκη

Επανέρχεται στο προσκήνιο η κεραία κινητής τηλεφωνίας της οδού Πρωτοπαπαδάκη 56. Κι αυτό διότι λίγο καιρό μετά την διακοπή της λειτουργίας της κατόπιν έντονων κινητοποιήσεων και πιέσεων κατοίκων της περιοχής προς τη διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, η κεραία ξεκίνησε να εκπέμπει εκ νέου. Όχι όμως για πολύ καθώς μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων αλλά και σύσσωμου σχεδόν του Δημοτικού Συμβουλίου έξω από το κτίριο στην ταράτσα του οποίου βρίσκεται η κεραία, αυτή σταμάτησε να λειτουργεί. Προσωρινά άραγε;

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της εν λόγω κεραίας για μία ακόμα φορά μονοπώλησε τη συζήτηση μεταξύ των μελών του Σώματος αλλά και παρευρισκόμενων δημοτών, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα από τη διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα από τον κ. Δήμαρχο να δείξει πυγμή και να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η κεραία να απομακρυνθεί από την περιοχή άμεσα και οριστικά. «Έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω: ή θα αναλάβετε δράση εσείς ή θα λύσουμε το θέμα εμείς» φώναζαν οι κάτοικοι, εμφανώς αγανακτισμένοι που αφενός μία ακόμα κεραία εκπέμπει πάνω από τα κεφάλια τους θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των ίδιων αλλά και των παιδιών τους κι αφετέρου που κάθε αρμόδια αλλά και η δημοτική αρχή αρνείται να βάλει ένα τέρμα στο φαινόμενο αυτό, προστατεύοντας την υγεία των δημοτών της, όπως υποστήριξαν.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Δήμαρχος παραδέχτηκε πως «η δικαιοσύνη δεν μας βοηθά να λύσουμε το πρόβλημα, άρα απομένει μόνον η δυναμική οδός» και πρότεινε κάτοικοι και δημοτική αρχή να συντονιστούν ώστε «να διώξουμε αυτό το καρκίνωμα από την πόλη μας».
Σύμφωνος πως ο Δήμος οφείλει και πρέπει να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων δήλωσε ο κ. Νίκος Μαγκανάρης, υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου με το συνδυασμό «Νέα Αρχή», ασκώντας όμως σκληρή κριτική προς τη διοίκηση λέγοντας πως «για μία ακόμα φορά ο κ. Τσίρος ακολουθεί τις εξελίξεις καθώς τα γεγονότα τον προλαβαίνουν».
Έκπληκτος που ακούει τον κ. Δήμαρχο να μιλά για «δυναμική οδό» δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου και συνέχισε: «Μάλλον τον επηρέασε η προεκλογική περίοδος αλλά ακόμα κι έτσι, αρκεί. Εμείς επαναλαμβάνουμε αυτό που λέμε εδώ και χρόνια, ότι κόμματα και κυβερνήσεις που σας στηρίζουν και τους στηρίζετε έχουν βγάλει αυτούς τους νόμους που μας έχουν δέσει τα χέρια και οι όποιες νομικές ενέργειές μας δεν βγάζουν πουθενά.» Και συμφώνησε πως θα είναι κι εκείνος παρών σε όποια κινητοποίηση κατά της κεραίας.
«Κάνετε μια συγκινητική προσπάθεια απόψε να μας πείσετε, κ. Δήμαρχε» είπε ο κ. Άρης Παπαδοκωστόπουλος, υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενότητα για την Ανατροπή». «Πείτε μας, όμως, γνωρίζετε ότι αυτή η κεραία αντικατέστησε εκείνη της οδού Παραδεισίων και πως αυτή η κεραία, με νομικές ενέργειες, έχει κριθεί οριστικά παράνομη; Γιατί λοιπόν εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει κατέβει;» είπε και έκλεισε δηλώνοντας κι εκείνος πως θα είναι παρών σε όποια δράση συμφωνηθεί.
Τελικά, μετά από την επιμονή των κατοίκων ότι δεν αποχωρούν εάν δεν οριστεί μια δυναμική κινητοποίηση κατά της κεραίας, το ραντεβού ορίστηκε για την Πέμπτη 10 Απριλίου.
Έτσι, το απόγευμα της ημέρας εκείνης περίοικοι, μέλη της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής, της Λαϊκής Επιτροπής, του Συλλόγου Γυναικών και σύσσωμου σχεδόν του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου βρέθηκαν έξω από το κτίριο της οδού Πρωτοπαπαδάκη 56, στην ταράτσα του οποίου βρίσκεται εγκατεστημένη η κεραία, για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία της κεραίας και τη βούλησή τους να προασπίσουν την υγεία των παιδιών τους. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν οι κύριοι Διονύσης Γεωργάτος και Γιώργος Πάσχος, μέλη της Επιτροπής Κατοίκων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν πως «πάνω από το νόμο και τις πολυεθνικές βάζουμε την ζωή, την υγεία των παιδιών μας».
Όπως ενημερωθήκαμε από την Επιτροπή Κατοίκων, από την ημέρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και μετά η κεραία έπαψε να λειτουργεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή